Російські загарбники менше використовують пілотовану авіацію - Генштаб

Російські загарбники менше використовують пілотовану авіацію - Генштаб

Укрінформ
Російські загарбники стали менше використовувати пілотовану авіацію.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі", - зазначається у зведенні.

У Генштабі зауважили, що фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. З метою оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати.

Підрозділи Повітряних сил ЗСУ за попередню добу уразили 7 повітряних цілей ворога (один літак, чотири безпілотні літальні апарати та дві крилаті ракети). Бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки та живої сили противника.

Згідно з інформацією Генштабу, російські війська продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. До російської федерації ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти та інші матеріальні засоби.

Водночас відзначаються непоодинокі випадки розміщення російськими військами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.

Крім того, загарбники продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня поточного року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації.

Причин “реєстрації” окупанти не пояснюють, однак, згідно з даними Генштабу, пов’язано це із черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки в райони ведення бойових дій.

ЗСУ у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Також триває знищення колон забезпечення противника, заявили у Генштабі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-