На Слобожанщині рф намагається провести підготовку до поновлення наступу - Генштаб

На Слобожанщині рф намагається провести підготовку до поновлення наступу - Генштаб

Укрінформ
На Південнобузькому напрямку російські загарбники деморалізовані, на Слобожанському - намагаються здійснити приховану підготовку до поновлення наступу.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як наголошується, станом на 24:00 20 березня завдання загарбників щодо розгрому угруповань ЗСУ, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. При цьому частково ворогу вдалося досягти мети в Донецькому операційному районі та утримати сухопутний коридор у південній частині Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

За даними Генштабу, з огляду на відсутність суттєвих успіхів російських вояків під час наземної операції триває активне поширення серед населення рф дезінформації та пропаганди - готується підґрунтя для виправдання продовження термінів війни та створення хибного уявлення щодо ефективності міжнародних санкцій.

Зазначається, що впродовж доби російські війська завдавали ракетно-бомбових ударів, активно застосовували засоби повітряного нападу. "Удари ворог зосереджував на важливих об’єктах цивільної інфраструктури та житлових кварталах населених пунктів з метою залякування цивільного населення і зниження економічного потенціалу України", - наголосили у Генштабі.

На Волинському напрямку залишається висока ймовірність проведення провокацій спецслужбами російської федерації на білоруських об’єктах з метою втягування збройних сил цієї республіки у військову операцію проти України.

На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, він закріплюється на захоплених рубежах та проводить підготовку до наступу на Київ. Внаслідок активних дій підрозділів ЗСУ російські війська на окремих напрямках блоковані.

На Сіверському напрямку противник продовжує перегрупування та зосередження сил і засобів для відновлення наступальних дій, але неспроможний організувати якісне логістичне забезпечення підрозділів та інженерне обладнання зайнятих позицій.

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій російські загарбники не проводили, намагаються здійснити приховану підготовку до поновлення наступу.

На Донецькому та Луганському напрямках завдяки вмілим діям українських воїнів були успішно відбиті сім атак ворога, знищені 12 танків, 9 бойових машин піхоти, 3 автомобілі та близько 170 осіб живої сили. Підрозділи протиповітряної оборони збили один ворожий Су-34 та один вертоліт росіян (втрати уточнюються).

Російські війська продовжують завдавати авіаударів по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя, зокрема металургійному комбінату “Азовсталь”. Противник веде штурмові дії на західних та східних околицях, у напрямку центральної частини міста, однак успіху не має, зазнає втрат.

На Таврійському напрямку, за даними Генштабу ЗСУ, суттєві зміни не відзначені. З метою запобігання мітингам в окупованих населених пунктах були переміщені підрозділи росгвардії, які намагаються проводити каральні заходи проти мирного населення на території Херсонської та Запорізької областей.

"Очікується продовження проведення російськими військами заходів, спрямованих на встановлення окупаційної влади на тимчасово підконтрольних територіях та боротьби з осередками національного спротиву", - наголосили у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку противник деморалізований, фіксуються непоодинокі випадки залишення оборонних позицій, зброї та техніки.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-