Найближчим часом ворог може спробувати форсувати річку Ірпінь

Найближчим часом ворог може спробувати форсувати річку Ірпінь

Укрінформ
Найближчим часом ворог може вдатися до спроби форсування р. Ірпінь на Київщині.

Про це повідомив у Телеграмі голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передає Укрінформ.

«Основним завданням ворога залишається оточення/захоплення міста Київ з північного та північно-західного напрямків. Не виключається, що найближчим часом ворог здійснить спробу форсування р. Ірпінь», - зазначив Павлюк.

За його словами, ворожі угруповання проводять ротацію та доукомплектацію складу, намагаються налагодити логістику, активно ведуть повітряну розвідку позицій українських військ.

«Йде неприцільний, хаотичний обстріл житлових масивів та інфраструктури населених пунктів поблизу столиці», - додав Павлюк.

Він поінформував, що в усіх районах області триває робота з нарощування оборони. «Сили оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Ситуація складна, але контрольована», - зазначив він.

За інформацією голови ОВА, у Бучанському районі ворог постійно обстрілює Макарівку, також під обстрілами Ірпінь, Буча, Гостомель, Мощун. У Гостомелі та Ірпені йдуть бої. У Бородянській, Дмитрівській, Бучанській та Гостомельській громадах зафіксовано переміщення ворога, інфраструктура зруйнована. У Бучанській та Немішаєвській громадах ворог окопався.

Ворожа техніка перебуває на території Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад, що у Броварському районі.

У Вишгородському районі в Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа. Славутич повністю ізольований, поінформував голова Київської ОВА.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-