Злочини проти життя, майна та мародерство: що коїть росія в Україні

Злочини проти життя, майна та мародерство: що коїть росія в Україні

Укрінформ
Серед найпоширеніших видів злочинів, які російські загарбники скоюють в Україні, – злочини проти життя українців, державного і комунального майна, мародерство.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко поінформував під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«У першу чергу, це злочини проти життя українців. Це - вбивства безневинних людей. Загальновідомими є факти розстрілів громадян України, які були беззбройні і не вчинили ніякої шкоди для окупантів – їх просто розстрілювали тільки за те, щоб вони не могли потенційно видати їхні позиції», - поінформував Геращенко.

За його словами, у МВС разом із їхніми союзниками перехоплюємо дуже багато розмов загарбників. Геращенко уточнив, що правоохоронці знають, хто ці люди.

«І у цих розмовах ми чуємо про масові розстріли. Наприклад, у одній із розмов був факт розстрілу трьох громадян України, у Бородянському районі, які просто випадково вийшли на позиції окупантів. Ті їх спочатку роздягли, перевірили у них мобільні телефони, а потім їх вирішили просто розстріляти, щоб вони, вийшовши до українців, не розповіли, де знаходяться позиції рф», - заявив він.

Геращенко уточнив, що іншим видом злочинів росіян проти українців є зґвалтування.

«На цей день у нас немає жодного зафіксованого на території вільної України факту зґвалтування. Але ми знаємо, що такі факти на окупованих територіях є. Знаємо з оперативних джерел, через прослуховування і перехоплення розмов окупантів, які хизуються тим, що вони ґвалтували українських дівчат. За все це прийдеться відповідати», - зазначив Геращенко.

За даними радника міністра внутрішніх справ, до третьої групи таких злочинів належать мародерство, або пограбування приватних осель українців.

«Останні два тижні російська окупаційна армія вона харчується переважно за рахунок мародерства. Тому кожен громадянин, чий будинок був пограбований, у якого у сільській місцевості були узяті кози, вівці, свині, порізані, і таке інше (може повідомити про це до правоохоронців – ред.), все це буде фіксуватися, і все це буде відшкодовуватися у майбутньому за рахунок репарацій з рф», - уточнив Геращенко.

Як зазначив радник глави МВС, ще однією великою групою злочинів рф в Україні є злочини проти державного і комунального майна.

«Навіть зараз важко перерахувати, скільки мостів, шляхопроводів, доріг і цивільних будівель було зруйновано. Це буде величезна робота, яку потрібно буде проводити, щоб потім виставити загальний рахунок усіх збитків, які були нанесені рф Україні. На жаль, ми розуміємо, що військові дії не закінчуються, і такий рахунок буде все більше і більше. У нас уже є розуміння джерел, з яких це буде відшкодовуватися», - поінформував Геращенко.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-