Загарбники масово мінують населені пункти України

Загарбники масово мінують населені пункти України

Укрінформ
Ворог мінує українські населені пункти, переважно відступаючи зі своїх позицій.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі пресслужба Національної гвардії України.

«Ворог мінує українські населені пункти, переважно відступаючи зі своїх позицій. Рашисти підступні і не цураються будь-яких способів завдати шкоди цивільним», - йдеться у повідомленні.

Говорячи про те, що мінують загарбники, у НГУ зазначили, що міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути будь-де: у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, на заміському відкритому просторі: у полях, лісах, у водоймах, на узбіччях доріг тощо.

«У містах, у першу чергу, – це предмети, які можуть становити якусь цінність у окупованому місті: мобільний телефон, зброя або її деталі, аптечки, продуктові набори, дитячі іграшки тощо. Також вже зафіксовані випадки мінування тіл загиблих людей. У лісах та селах – це переважно «розтяжки», які фактично мають викрити місцезнаходження укриття або схронів», - заявили у відомстві.

У НГУ також надали поради громадянам що робити, якщо вони знайшли підозрілий предмет.

«У жодному разі не чіпайте його. Негайно повідомте про виявлений предмет підрозділам ДСНС (101) або Поліції (102). Попередьте перехожих про можливу небезпеку. Відійдіть якомога далі від підозрілого предмета. Дочекайтеся приїзду спеціалістів та вкажіть місцезнаходження підозрілого предмета», - порадили у Нацгвардії.

У НГУ закликали людей бути особливо уважними.

«У прямому сенсі – дивіться під ноги і зайвий раз не ризикуйте! », - наголошується у повідомленні.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-