Маршрути гуманітарних коридорів на 19 березня

Маршрути гуманітарних коридорів на 19 березня

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова поінформувала про те, які гуманітарні коридори очікуються на 19 березня.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі.

«З міста Маріуполь Донецької області до міста Запоріжжя (Мангуш/Бердянськ – Токмак – Василівка – Кам'янське – Запоріжжя) – з обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту. Автобуси для евакуації та збору людей на шляху з Маріуполя буде відправлено з міста Запоріжжя. По маршруту до Запоріжжя слідують також приватні автомобілі мешканців Маріуполя. Просимо забезпечити належну координацію дій російських військових підрозділів для пропуску колон автобусів для евакуації в обидві сторони за маршрутом та запобігання їх обстрілу», - поінформувала Денісова.

Також очікується ще один гумкоридор - із села Бервиця Київської області до міста Бровари Київської області (Бервиця – Мокрец – Заворичі – Калита – Семиполки – Літки – Рожни – Пухівка – Калинівка – Бровари).

«Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 з міста Бровари. Люди із с. Бервиця самостійно рухаються до мосту с. Мокрець, де переходять річку Трубіж. Також до колони приєднуються люди з прилеглих населених пунктів, у тому числі на приватних легкових автомобілях», - уточнила Денісова.

Інший гумкоридор очікується з міста Буча Київської області до селища Білогородка Київської області (Буча – Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – Забуччя – Дмитрівка – Капітанівка – Стоянка – Гореничі – Білогородка). «Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10.00 із селища Білогородка. Також до колони приєднуються люди з прилеглих населених пунктів, у тому числі на приватних легкових автомобілях», - уточнила український омбудсман.

Ще один гумкоридор очікується із селища Богданівка Київської області до міста Бровари (Богданівка – Новобогданівка – Рудня – Літки – Рожни – Пухівка – Калинівка – Бровари).

Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 з міста Бровари. Також до колони приєднуються люди з прилеглих населених пунктів, у тому числі на приватних легкових автомобілях.

Як уточнила Денісова, ще один гумкоридор очікується з міста Бородянка Київської області до міста Біла Церква (Бородянка – Пісківка – Біла Криниця – Кочеров – Брусилів – Фастів – Біла Церква).

Автобуси для евакуації будуть відправлені до 10:00 з міста Біла Церква. Також до колони приєднуються люди з прилеглих населених пунктів, у тому числі на приватних легкових автомобілях.

Денісова також розповіла про коридори для гуманітарних вантажів, очікуваних на 19 березня.

Серед них – коридор для гумвантажу (продукти та медикаменти) для міста Лисичанськ Луганської області (Бахмут – Лисичанськ – Бахмут) (автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із міста Бахмут); коридор для гумвантажу (продукти та медикаменти) для міста Сєверодонецьк Луганської області (Бахмут – Лисичанськ – Сєвєродонецьк – Рубіжне – Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Бахмут) (автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із міста Бахмут).

Очікуються також такі коридори для гумвантажу: продукти та медикаменти - для міста Попасна Луганської області (Бахмут – Попасна) (автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із міста Бахмут) та для міста Херсон (Апостолове – Нововоронцовка – Берислав – Херсон – Берислав – Нововоронцовка – Апостолове) (автомобілі з продуктами та медикаментами будуть відправлені із селища Апостолове).

Також Денісова уточнила, що евакуація очікується автобусами із Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної, Лисичанська.

«Збір: Сєвєродонецьк: 10:00 - біля міського Палацу культури; Рубіжне: 9:00 - будівля ПК, Южний, вул. Чехова, 11; Лисичанськ: 11.00 — центр міста, вул. ім. В.Сосюри, 324, ДСНС; 10.00 — м-н ГТВ, від пам'ятника «Літак». Привілля: 10:00 - на площі. Попасна: 12:00 від обох палаців культури та школи 1», - написала вона.

За даними Денісової, приблизно о 14:00 буде евакуаційний потяг із Новозолотарівки.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-