Повномасштабне вторгнення рф: у «магістральній» справі вже 76 підозрюваних

Повномасштабне вторгнення рф: у «магістральній» справі вже 76 підозрюваних

Укрінформ
У «магістральному» кримінальному провадженні щодо повномасштабного вторгнення рф в Україну уже наявно 76 підозрюваних.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала пресслужба Офісу генерального прокурора у Телеграмі.

«Станом на 19.03.2022. Магістральна справа щодо агресії рф: 76 підозрюваних – представники військово-політичного керівництва рф. (Серед них – ред.) міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти кремля», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що уже було зареєстровано 1951 злочин – у категорії злочинів агресії та воєнних злочинів. Із них 1900 злочинів стосуються порушення законів та звичаїв війни, 30 – планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, 4 – пропаганди війни.

Також було зареєстровано 1271 злочин проти нацбезпеки, з них 922 – щодо посягання на територіальну цілісність і недотокарнність України, 244 – державної зради,48 – диверсії.

Щодо злочинів проти дітей, то у ОГП поінформували, що за час повномасштабного вторгнення рф загинуло 112 дітей, було поранено – 140 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-