Повітряні сили ЗСУ зберегли від ракетних ударів ворога майже всю техніку та людей

Повітряні сили ЗСУ зберегли від ракетних ударів ворога майже всю техніку та людей

Укрінформ
Україна готувалася до всіх можливих сценаріїв нападу рф, тож Повітряні сили ЗСУ на початку війни вивели з-під ракетного удару ворога майже всю техніку та людей.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"На початку повномасштабної війни 24 лютого ворог завдав масований ракетний удар. В хід пішли ракети "Калібр", "Іскандер", Х-55, Х-101 та інші. Першими цілями стали наші Повітряні сили: радіолокаційні станції, зенітні ракетні війська, військові аеродроми та авіація. Плюс противник намагався уразити командні пункти. Вони планували вивести все з-під контролю. Однак ми готувалися до таких сценаріїв, спрацювала розвідка, тому успішно вивели з-під удару майже всю техніку та людей", - повідомив речник.

Він також зауважив, що російське міноборони звітує про нібито знищення 90% українських аеродромів та майже всіх зенітних ракетних військ.

"Якщо так, то яким чином ми за два дні збили 16 цілей і продовжуємо їх знищувати? Ворог не має домінуючого положення в нашому небі. Частково він контролює повітряний простір, бо навезли дуже багато С-300, "Буків" і "Панцирів", але їх поступово знищують і "Байрактари", і артилерія", - наголосив Ігнат.

За його словами, небо над Києвом, Житомиром та Харковом - це основні точки заходу ворожої авіації. Вони регулярно, як по годиннику, заходять великою групою літаків і, не входячи в зону ураження української ППО, бомблять передусім мирне населення. Однак ЗСУ знають, де це відбувається, беруть до уваги, оперативно коригують свою роботу і відпрацьовують по ворогу.

Речник нагадав, що захоплені російські пілоти самі зізнаються українським слідчим органам, що їхнє командування дало команду бомбити мирні будинки, яку вони виконували.

"У них усіх є легенда при потраплянні до полону. Однак більшість населення РФ підтримує дії терориста Путіна, вони не проти, аби нас знищували. Російські пілоти нічим не відрізняються від того населення", - зазначив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого до 18 березня орієнтовно становлять: особового складу – близько 14 200 осіб, танків ‒ 450, бойових броньованих машин ‒ 1448, артилерійських систем – 205, РСЗВ – 72, засобів ППО – 43, літаків – 93, гелікоптерів – 112, автомобільної техніки – 879, кораблів /катерів – 3, цистерн з ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 12, спеціальної техніки – 11. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-