На 18 березня погоджені дев’ять гуманітарних коридорів - Верещук

На 18 березня погоджені дев’ять гуманітарних коридорів - Верещук

Відео
Укрінформ
На 18 березня погоджено 9 гуманітарних коридорів.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Вона назвала напрямки евакуації:

Донецька область: з м. Маріуполь – у м. Запоріжжя. «Колона автобусів з бензовозом продовжила рух у селище Василівка. Після 9 ранку із міста Запоріжжя виїжджає друга колона автобусів. Маріупольців, яким вдалося вирватися з міста, будемо перевозити з Бердянська до Запоріжжя. Тим, хто, на жаль, йде пішки, буде організована допомога у місті Мангуш», - сказала представниця уряду.

Сумська область: із міста Суми – до Полтави, з міст Тростянець, Лебедин, Конотоп , сел. Краснопілля, сел. Велика Писарівка – до Полтави.

Харківська область: планується доставка гуманітарної допомоги до м.Балаклея та м.Ізюм.

«Опрацьовуємо на завтра маршрути для доставки гуманітарної допомоги до міст Херсонської та Луганської областей», - додала віцепрем’єр-міністр.

Вона нагадала про те, що уряд 17 березня ухвалив рішення про створення Національного інформаційного бюро (НІБ). Вже запрацювала «гаряча лінія» Національного інформаційного бюро - 1648 та (044) 287-81-65 (дзвінки із закордону) для первинного збору інформації і комунікації із постраждалими.

Як повідомляв Укрінформ, Верещук поінформувала, що упродовж четверга, 17 березня, через вісім гуманітарних коридорів було евакуйовано загалом 3 810 осіб та доставлено 40 тонн гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-