Генштаб попереджає про ймовірні провокації спецслужб рф на Волинському напрямку

Генштаб попереджає про ймовірні провокації спецслужб рф на Волинському напрямку

Укрінформ
На Волинському напрямку зберігається загроза провокацій з боку російських спецслужб.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Волинському напрямку ворог наступальних дій не здійснював. Продовжував посилювати охорону українсько-білоруського кордону підрозділами збройних сил республіки білорусь. Зберігається висока ймовірність проведення провокацій спецслужбами російської федерації", - йдеться в оперативній інформації станом на 24:00 17 березня.

Як зазначається, ворог продовжує наступальну операцію проти України. Проте стратегічні цілі щодо розгрому угруповань ЗСУ, виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані.

За даними Генштабу, командування збройних сил російської федерації продовжує вживати заходів щодо поповнення втрат особового складу за рахунок іноземців. Зокрема, російські загарбники зібрали близько тисячі "добровольців" із представників так званої армії очільника Сирії Башара Асада та шиїтського руху "Хезболла". Головною вимогою до них була наявність досвіду ведення бойових дій у місті.

"Водночас є інформація, що вищезгадані бойовики прагнуть не брати участь у бойових діях на території України, а використати “відрядження” як можливість потрапити до країн Європи", - зазначили у Генштабі.

На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, основні зусилля зосередивши на утриманні зайнятих рубежів та підготовці для можливого наступу на Київ. Водночас втрати, завдані російським загарбникам українськими захисниками, низький морально-психологічний стан рядового та сержантського складу, а також відсутність досвідчених командирів підрозділів тактичної ланки унеможливлюють відновлення наступальних дій у найближчій перспективі, заявили у Генштабі.

Повідомляється, що на Сіверському напрямку ворог намагається утриматися на визначених рубежах, відновити боєздатність підрозділів та поповнити запаси. Російські війська продовжують часткове блокування Чернігова та здійснюють артилерійські обстріли міста.

У напрямку Броварів противник активних бойових дій не проводив. У районі самого міста загарбники періодично обстрілюють з артилерії позиції ЗСУ.

На Слобожанському напрямку з метою відновлення наступальних дій на Суми та Харків російські війська намагаються поповнити запаси боєприпасів і пально-мастильних матеріалів та змушені передчасно задіяти накопичені людські резерви. У напрямку на місто Ізюм ворог намагається поновити наступальні дії.

На Луганському та Донецькому напрямках основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступу на Сєвєродонецьк й оточенні Маріуполя.

За даними Генштабу, на Південнобузькому напрямку ворог активних дій не проводив, перейшовши до оборони та інженерного облаштування зайнятих рубежів. Окупанти намагалися провести перегрупування та поповнити запаси.

Повідомляється, що російські війська не залишають спроб виявити та знищити систему протиповітряної оборони вздовж Чорноморського узбережжя.

В акваторії Чорного моря противник намагається проводити демонстраційні дії, зазначили у Генштабі.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-