У Москві малюють «Z» на дверях активістів та опозиційних журналістів

У Москві малюють «Z» на дверях активістів та опозиційних журналістів

Фото
Укрінформ
Літера «Z» та супутні написи білою фарбою з'явилися на вхідних дверях до квартир московських активістів та журналістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

Так на двері квартири автора телеграм-каналу «Протестный МГУ» Дмитра Іванова невідомі написали «Не пре(о)давай Родину, Дима» та намалювали три літери «Z».

Схожі написи з'явилися на дверях квартир активістки Ольги Місік, журналістки опозиційного медіа Sota Ганни Лойко, а також однієї із прихильниць руху «Соціалістична альтернатива». За словами сусідки останньої, напис залишили троє молодих людей. У самому русі вважають, що це були праві активісти, які діють за указом співробітника центру «Э» (головне управління мвс рф з протидії екстремізму).

З початку російського вторгнення в Україну літери "Z" та "V" стали фактично офіційною символікою "спецоперації". Російська влада та пропаганда просувають їх для демонстрації підтримки російської армії та її дій в Україні.

Як відомо, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-