Гуманітарні коридори в Україні - нові маршрути 17 березня

Гуманітарні коридори в Україні - нові маршрути 17 березня

Відео
Укрінформ
На сьогодні, 17 березня, було погоджено дев’ять гуманітарних коридорів.

Про це на брифінгу сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«На сьогодні погоджено 9 гуманітарних коридорів. Донецька область: з міста Маріуполь до міста Запоріжжя. Ми звернулися за погодженням цього маршруту, і плануємо відправити автобуси з міста Запоріжжя до Бердянська для збору людей із Маріуполя. Також запустимо по маршруту автоцистерну з пальним для заправки приватних авто. Київська область: з міста Бородянка до Житомира, з села Шевченково в місто Бровари. Також плануємо доставити гуманітарну допомогу у вигляді продуктів та медикаментів до міст: Гостомель, Буча; сіл Семиполки, Марківці, Опанасів. Харківська область: буде надаватися гуманітарна допомога з міста Харків до міста Вовчанськ. Ми продовжуємо напрацьовувати маршрути для поставки гуманітарної допомоги для всіх оточених та заблокованих міст», - сказала Верещук.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко опублікував у Телеграм маршрути гуманітарних коридорів на четвер, 17 березня.

Так, за його словами, у четвер гуманітарні коридори евакуації працюватимуть за такими напрямками:

  • Маріуполь – Мангуш – Токмак – Василівка – Кам’янське – Запоріжжя. Зазначається, що автобуси будуть відправлені із Запоріжжя до Бердянська. Окрім того, погоджено можливість доставки палива для дозаправки приватного транспорту, яким виїжджають громадяни.
  • Бородянка – Дружня – Загальці – Поташня – Пісківка – Мигалки – Біла Криниця – Хомівка – Березці – Радомишль – Поташня – Кочерів – Житомир. Автобуси будуть для евакуації будуть відправлені з Житомира.
  • Шевченкове – Рудня – Семиполки – Калитянське – Козелець – Остер – Крехаїв – Рожни – Пухівка – Погреби – Бровари. Евакуаційні автобуси будуть відправлені з Броварів.

Крім того, Тимошенко поінформував, що планується відправити гуманітарні вантажі (продукти та медикаменти) для міста Вовчанськ Харківської області, а також населених пунктів Гостомель, Буча, Семиполки, Марківці, Опанасів Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-