російські війська вбили в Україні 108 дітей

російські війська вбили в Україні 108 дітей

Укрінформ
Збройні сили росії вбили в Україні 108 дітей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Станом на ранок 17 березня загинуло 108 дітей і більше ніж 120 поранених. Найбільше постраждало дітей у Київській області - 52, Харківській- 34, Донецькій - 25, Чернігівській - 24, Миколаївський - 20, Житомирській - 15 Сумській - 14 та Херсонській - 10.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 411 закладів освіти, 63 з них зруйновано повністю. Найбільше пошкоджено у Донецькій області - 119, Харківській - 77, Миколаївській - 30, Сумській - 28, Київській - 35, Херсонській - 21 та в Києві - 24.

Обстріляно більш як 11 лікувальних закладів, три центри реабілітації, у тому числі для дітей з інвалідністю.

Ці дані не є остаточними через відсутність можливості огляду місць події, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях.

16 березня окупанти скинули бомбу на Донецький обласний драматичний театр в Маріуполі, де знайшли притулок близько тисячі мирних жителів, переважно жінок і дітей. Встановити точну кількість жертв не вдається, оскільки у Маріуполі постійно тривають обстріли. Є інформація про перших постраждалих, серед яких є діти.

У Запорізькій області внаслідок замінування російськими військовослужбовцями підірвався автомобіль з мирними житлями, загинула 6-річна дитина.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-