На території ЗАЕС загарбники продовжують підривати снаряди та міни

На території ЗАЕС загарбники продовжують підривати снаряди та міни

Укрінформ
Російські війська станом на 16 березня продовжують підривати снаряди та міни на території Запорізької АЕС (ЗАЕС).

Про це повідомив «Енергоатом» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на ранок 16 березня на території станції знаходиться близько 50 одиниць ворожої техніки та безліч російських військових, багато вибухівки та зброї. Окупанти продовжують підривати на території станції снаряди та міни, що не розірвалися, коли вони її обстрілювали. Вибухи чути далеко за межами майданчику АЕС», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі 6 енергоблоків Запорізької АЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації.

Формально загарбники не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників.

Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку агресора, весь персонал по прибутті на станцію ретельно перевіряється озброєним ворогом.

«Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою», - підкреслили в НАК «Енергоатом».

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня.

Керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін 15 березня повідомив, що на Запорізькій АЕС знаходяться від 500 до 900 загарбників.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-