Росія вбила вже 97 українських дітей

Росія вбила вже 97 українських дітей

Укрінформ
Російські війська станом на ранок 15 березня вбили 97 українських дітей та більш як 100 поранили.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів повідомляє у Телеграмі.

Найбільше постраждалих дітей у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський та Житомирській областях. Щодня під обстрілами гиньть щонайменше 5 дітей.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 400 закладів освіти, 59 з них зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій - 119, Харківській – 50, Миколаївській - 30, Сумській - 28, Київській - 35, Херсонській - 21 та у Києві - 24. Обстріляно 11 лікувальних закладів, три центри реабілітації, у тому числі для дітей з інвалідністю.

Ці дані не є остаточними, зважаючи на відсутність можливості огляду місць події, де рф веде активні бойові дії, та на тимчасово окупованих територіях.

ОГП закликає свідків воєнних злочинів рф фіксувати і надсилати докази за посиланням.

Як повідомляв Укрінфиорм, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що на 15 березня погоджено роботу дев'яти гуманітарних коридорів для евакуації людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-