Монастирський закликав українців не передавати інформацію про обстріли рф у соцмережах

Монастирський закликав українців не передавати інформацію про обстріли рф у соцмережах

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський закликав громадян, що фіксують обстріли, не оприлюднювати цю інформацію в інтернет, бо ворог може відстежувати ці повідомлення та коригувати вогонь за їх допомогою.

Про це він сказав в ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ви (громадяни – ред.) фіксуєте обстріли, якщо відбуваються певні події біля вашого дому, двору, то не передавайте цю інформацію в інтернет, зокрема Фейсбук. Бо якщо це відбувається у перші кілька хвилин, ворог може відстежувати саме ці повідомлення і за їх допомогою коригувати вогонь», - поінформував Монастирський.

Він уточнив, що загарбники можуть скоригувати вогонь, який ведеться по об’єктах, у тому числі житлової інфраструктури, наприклад, якщо попадання відбулося між будинками.

«Краще це офіційні джерела зроблять – ті особи, які уповноважені це робити. Це – офіційні представники ДСНС, ЗСУ або Національної поліції – вони у потрібній формі, у потрібний час обов’язково скажуть про всі наслідки обстрілів», - заявив міністр.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-