Місто Ізюм на Харківщині майже стерте з лиця землі – Денісова

Місто Ізюм на Харківщині майже стерте з лиця землі – Денісова

Укрінформ
Місто Ізюм Харківської області наразі без світла, води та тепла, його жителі не виходять із підвалів, сам населений пункт унаслідок постійних обстрілів майже знищено.

Про це у Телеграмі заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«Містечко, яке до війни налічувало всього 46 тисяч жителів, зараз майже стерто з землі, зруйнована інфраструктура», - наголосила омбудсмен.

За її словами, загарбники розстрілюють мирних жителів Ізюма. Зокрема, на виїзді з міста бойовики накрили артилерійським вогнем приватний мікроавтобус, доля пасажирів на цей час невідома.

«Наразі тривають бої за цей населений пункт. Ворог безперервно обстрілює його авіацією та артилерією вдень і вночі. Жодних можливостей для доставки гуманітарної допомоги або евакуації немає. Місто без світла, води і тепла. Жителі не виходять з підвалів. Кількість жертв серед цивільного населення встановити неможливо», - заявила омбудсмен.

Вона наголосила, що такі дії військ рф є геноцидом, згідно з конвенцією ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Денісова закликала НАТО закрити небо над Україною! Ворог вбиває наші міста.

Як повідомлялося, російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-