Росія може готуватися до хіматаки в Україні - у військах рф виявили фахівців вузького профілю

Росія може готуватися до хіматаки в Україні - у військах рф виявили фахівців вузького профілю

Укрінформ
У військовому контингенті рф виявлена присутність фахівців-хіміків, що може свідчити про підготовку хімічної атаки проти України.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

Чотири доби тому під час бою з російськими військами біля Старомлинівки (на південь від Великої Новосілки, Донецька область) була знищена велика кількість ворога.

Серед отриманих докуметів російських військових знайдено посвідчення офіцера зс рф вузькопрофільної спеціалізації на ім'я Афтаєва Алєксандра Вікторовича.

Згідно з документами, до загибелі в Україні Афтаєв служив у військовій частині 21222 - а це "федеральне управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї" у Пензі. До служби в армії він закінчив "саратовский военный институт биологической и химической безопасности".

Таким чином, отримані документи можуть свідчити про підготовку росією теракту проти України із застосуванням хімічної зброї, наголошують у Центрі стратегічних комунікацій.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-