Загарбники зосередили основні зусилля у наступі в зоні ООС - Арестович

Загарбники зосередили основні зусилля у наступі в зоні ООС - Арестович

Відео
Укрінформ
Російські загарбники на даний час зосереджують основні зусилля у наступі на українські сили оброни в зоні Операції об'єднаних сил на Сході.

Про це на брифінгу заявив радника керівника Офісу Президента Олексій Арестович, передає кореспондент Укрінформу.

"Противник визначився з напрямками основних зусиль і зосереджує свої зусилля на наступі на наші сили оборони в зоні ООС, але ми стримуємо його, наносимо потужних ударів у відповідь", - сказав Арестович.

Він додав, що сьогодні вночі була знищена значна кількість живої техніки і сили противника в Херсонській області.

"Тримається Маріуполь, тримається Харків, Чернігів, Суми, Київщина. Переважно на півночі і в районі... Харкова противник зупинений і здійснює заходи до перегрупування, підтягування сил, активних бойових дій на теперішній час не проводить. Наші війська наносили нічні артилерійські та авіаційні удари по противнику. Противник вдався до ударів у відповідь, зокрема в районі Львівщини", - зазначив радник.

У цілому ситуація контролюється воєнно-політичним керівництвом України, здійснюються дипломатичні зусилля, гуманітарні зусилля для евакуації мирних мешканців з оточених міст, зауважив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня російські загарбники завдали авіаудару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині (колишній Яворівський полігон Сухопутних військ України). За попередніми даними випустили близько 30 ракет із бомбардувальників, які вилетіли із Саратова, більшість з них були знищенні ППО. Внаслідок обстрілів загинули 9 чоловік, 57 – поранені.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-