Сьогодні діятимуть 14 гуманітарних коридорів - напрямки

Сьогодні діятимуть 14 гуманітарних коридорів - напрямки

Відео
Укрінформ
З ворогом вдалося домовитися про організацію у неділю, 13 березня, 14 гуманітарних коридорів для евакуації мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

Перелік безпечних маршрутів вона оприлюднила в Фейсбуці.

1. З міста Запоріжжя до міста Маріуполь Донецької області (Запоріжжя, Василівка, Мелітополь, Бердянськ, Мангуш, Маріуполь) – з обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту. Колона з гуманітарним вантажем та порожніми автобусами для міста Маріуполь у супроводі церковнослужителів продовжить слідувати маршрутом з міста Бердянськ.

2. З міста Пологи Запорізької області у напрямку міста Запоріжжя (Пологи – Токмак – Василівка – Кам'янське – Запоріжжя). Колона з гуманітарним вантажем та порожніми автобусами для евакуації людей після ночівлі на маршруті у селищі Лугове продовжить слідувати маршрутом до міста Пологи.

3. Із селища Козаровичі (тренінговий центр) Київської області до міста Києва (Козаровичі – Лютіж – Старі Петрівці – Нові Петрівці – Вишгород – Київ). Для евакуації людей буде направлено автобуси з міста Київ. У неділю, 13 березня, мають відбутися 14 гуманітарних коридорів. Вони дозволять евакуювати людей з тимчасово окупованих російськими "визволителями" українських міст.

4. З селища Андріївка Київської області до міста Житомира (Андріївка – Липівка – Макарів – Небілиця – Ставище – Кочерів – Коростишів – Глибочиця – Житомир). Для евакуації людей будуть направлені автобуси з міста Біла Церква: Біла Церква – Ковалівка – Фастів – Брусилів – Кочеров – Радомишль – Макарів – Андріївка.

5. З міста Макарів Київської області до міста Житомира (Макарів – Небілиця – Ставище – Кочеров – Коростишів – Глибочиця – Житомир). Для евакуації людей будуть направлені автобуси з міста Біла Церква: Біла Церква – Ковалівка – Фастів – Брусилів – Кочеров – Радомишль – Макарів

6. З міста Бородянка Київської області до міста Житомира (Бородянка – Пісковка – Малин –Радомишль – Житомир). Автобуси спрямовані для евакуації продовжать прямувати з Пісківки до Бородянки.

7. Із села Світильня Київської області у напрямку міста Бровари (Світильня, Плоське, Гоголів, Красилівка, Квітневе, Бровари). Автобуси для евакуації людей будуть відправлені за маршрутом із міста Бровари.

8. Із села Перемога Київської області у напрямку міста Київ (Перемога, Лукянівка, Лукаші, Корніївка, Надра, Садове, Березань, Бориспіль, Київ). Автобуси для евакуації людей будуть відправлені за маршрутом із міста Київ.

9. Із села Велика Димерка Київської області у напрямку міста Бровари (Велика Димерка, Сільська рада, вул. Бобрицька 1, рух по вул. Броварська, поворот на Польову, вихід на село Зоря, Гоголів, Красилівка, Бровари «ЖД Вокзал»). Автобуси для евакуації людей будуть відправлені за маршрутом із міста Бровари.

10. З міста Кремінна до міста Лиман Луганської області. Автобуси для евакуації людей будуть відправлені за маршрутом з міста Лиман.

11. З міста Рубіжне Луганської області до міста Слов'янська Донецької області (Рубіжне - Сєвєродонецьк - Лисичанськ - Слов'янськ (через Бахмут)

12. З міста Попасна Луганської області у місто Слов'янськ Донецької області (Попасна – Бахмут – Слов'янськ).

13. Із селища Гірське Луганської області у місто Слов'янськ Донецької області (Гірське  – Лисичанськ – Бахмут – Слов'янськ).

14. З міста Щастя Луганської області до міста Слов'янська Донецької області (Щастя - Новоайдар - Сєверодонецьк - Лисичанськ - Слов'янськ).

Також про коридори для евакуації людей у безпечні місця на брифінгу розповіла віцепрем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона ще нагадала, що 12 березня виїхала колона з гуманітарним вантажем із Запоріжжя до Маріуполя через Бердянськ. Урядовець висловила сподівання, що вже сьогодні ввечері звітуватиме про позитивний результат.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-