На Донеччині затримали подружжя, яке передавало ворогу дані про дислокацію ЗСУ

На Донеччині затримали подружжя, яке передавало ворогу дані про дислокацію ЗСУ

Укрінформ
У Покровську Донецької області викрили подружжя, яке передавало ворогу інформацію про об’єкти місцевої інфраструктури та місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури оголошена підозра подружжю з Покровська у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу).

За даними слідства, у середині листопада 2021 року жителька Покровська та її чоловік за гроші погодилися передавати інформацію щодо об’єктів інфраструктури міста представнику окупаційної адміністрації рф.

Протягом грудня 2021 року - лютого 2022 року, використовуючи месенджери Вайбер і Телеграм, подружжя передавало представнику держави-агресора фото об’єктів соціальної сфери міста, автомобільних та залізничних мостів і розв’язок, інформацію щодо злітно-посадкової смуги аеропорту та місць дислокації військовослужбовців ЗСУ.

Зловмисники усвідомлювали, що ця інформація буде використана на шкоду територіальній цілісності та обороноздатності України.

Правоохоронці затримали чоловіка та жінку в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 діб.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня Верховна Рада ухвалила низку законів, які посилюють відповідальність за злочини у воєнний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-