Битва за Україну. День сімнадцятий. Випуск 2

Битва за Україну. День сімнадцятий. Випуск 2

Укрінформ
Український народ і влада просять світ втрутитись, щоб звільнити полонених

Вчора російські загарбники захопили в полон міського голову Мелітополя Івана Федорова. Сьогодні жителі міста вийшли на мітинг з вимогою звільнити мера, під час акції рашисти викрали одну із організаторів протестів Ольгу Гайсумову.

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 15 годину 12 березня.

14:40 Загарбники завели в Україну 90 батальйонних тактичних груп, третина з них знищена і втратила боєздатність - Олексій Арестович, радник голови ОП.

14:28 На найбільших операційних напрямках - Київському, Чернігівському, Сумському, Харківському, Південному - ворог виснажив свої сили і стає в оборону - Олексій Арестович, радник голови ОП.

14:27 Загарбники з «Градів» обстріляли селище під Запоріжжям – ОВА.

14:25 Президент Володимир Зеленський закликає світових лідерів продемонструвати свій вплив на ситуацію та допомогти звільнити з рук російських загарбників мера Мелітополя Івана Федорова.

14:18 У Харкові ворожа ракета зруйнувала п’ятиповерхівку, загинула людина – ДСНС.

14:14 У Вінниці створили Дорожню карту, аби прибулі з гарячих точок мали необхідну інформацію з питань соцзахисту, працевлаштування і медичної допомоги.

14:10 Президент Володимир Зеленський запевнив, що спротив українського народу російським загарбникам уже увійшов в історію, і закликав не зменшувати його енергію.

14:09 Прикордонники захопили трофейний броньовик і взяли в полон військового рф.

14:02 В армії російського агресора легалізували мародерство – розвідка.

14:00 Президент Володимир Зеленський: російські загарбники несуть колосальні втрати в Україні, які є найбільшим ударом по армії рф за десятки років.

13:59 У Мелітополі ворог захопив гуманітарний штаб.

13:58 Уряд запровадив спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій в окремих містах і районах 7 областей.

13:58 Російський агресор з установок «Точка-У» і «Град» обстріляв Авдіївську та Очеретенську громади Донецької області - Павло Кириленко, голова Донецької ОВА.

13:53 Зеленський: Очікуємо новий пакет санкцій від Європи проти росії.

13:52 Уряд тимчасово заборонив експорт добрив з України.

13:47 Цьогоріч аграрії Львівської області хочуть збільшити посівну площу до 707 тисяч гектарів - це понад на тисячу більше, ніж минулого року.

13:46 Україна намагатиметься щодня відправляти гуманітарні вантажі до місць гуманітарної катастрофи і вимагає від росії забезпечувати режим «тиші» на кожному з маршрутів.

13:46 Росія заявила Сполученим Штатам Америки, що конвої з іноземним озброєнням, призначеним для оборони України, стануть цілями російських військових.

13:42 У Чернівцях на Соборній площі гуманітарна організація "Турецький червоний півмісяць" розгорнула польову кухню і безкоштовно годує переселенців, які потребують допомоги.

13:39 Посттравматичний стресовий розлад проявляється щонайменше через чотири тижні – МОЗ.

13:38 На Хмельниччині Державний історико-культурний заповідник «Меджибіж» приймає вимушених переселенців.

13:34 Військове командування підтвердило знищення на Чернігівщині одного бомбардувальника загарбників Су-34 і пошкодження іншого.

13:26 Генштаб: Російські загарбники станом на 12.00 12 березня продовжують наступальну операцію проти України, однак їх зупинили на раніше досягнутих рубежах.

13:25 СБУ: «Через маніакальне бажання захопити Україну за три дні путін кинув у бій навіть новобранців та «альтернативників» – призовників, які замість строкової служби відпрацьовують на громадських роботах».

13:22 Загарбники продовжують на Київщині накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру - Олексій Кулеба, голова Київської ОВА.

13:16 Волинська ОВА повідомила, чому повітряна тривога в Луцьку вчора, під час обстрілів військового аеродрому не спрацювала: «Крилата ракета - складна ціль для засобів протиповітряної оборони. Імовірно, ракета летіла низько над землею та не фіксувалася радарами».

13:14 Міністр охорони здоров’я Великої Британії Саїд Джавід заявив, що бомбардування російськими літаками десятків українських лікарень є воєнним злочином.

13:10 На Київщині в селі Гоголів ліквідували пожежу після ракетного обстрілу в будівлі цеху з виготовлення рибної продукції - ДСНС.

13:05 З Волинського обласного будинку дитини евакуювали 19 дітей до Польщі - Григорій Недопад, голова Волинської обласної ради.

13:04 Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що рупори кремля отримують максимальний супротив і від України, і від її союзників попри намагання дезінформувати світ.

12:59 Київ укріплює блокпости та робить запаси продуктів – Віталій Кличко.

12:53 Воєнні злочини рф: в Україні створили сайт для збору матеріалів для Гааги – МВС.

12:52 Неформальний саміт лідерів ЄС у Версалі засвідчив, що ніхто в Євросоюзі не піде на компроміси і «договорняки» з рф і не віддаватиме Україну у сферу впливу росії – Павло Клімкін, ексміністр закордонних справ.

12:48 Уряд посилив соціальний захист осіб з інвалідністю з дитинства та подовжив виплату пільг на комунальні послуги до закінчення воєнного стану.

12:37 Російські війська намагаються зараз поповнити свій резерв, після чого спробують ще раз здійснити наступ проти України – радник керівника ОП Олексій Арестович.

12:34 Загарбники за добу 32 рази обстріляли міста на Луганщині, є загиблі - МВС

12:28 У Харкові російські військові обстріляли школу в районі Олексіївки - Сергій Болвінов,  начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області.

12:19 Ворог випустив по аеродрому Василькова вісім ракет -  міський голова Василькова Наталія Баласинович.

12:14 У Маріуполі росіяни обстріляли мечеть, де ховаються понад 80 осіб – Посольствао України в Туреччині.

12:04 На Банковій спростували, що прем’єр Ізраїлю пропонував Україні погодитися на вимоги путіна.

11:59 На ЗАЕС прибули 11 російських атомників і заявили, що станцію контролює Росатом.

11:59 Українські активісти блокують у Польщі кордон для російських і білоруських вантажівок.

11:54 На Житомирщині ЗСУ відбили російський авіаудар, завдяки чому вдалося запобігти жертвам та руйнуванням - Віталій Бунечко, голова  Житомирської ОВА.

11:54 У росії повідомили, що в Україні знищили командира батальйону росгвардії.

11:52 Українська армія збила ще один ворожий бомбардувальник Су-34.

11:47 Білоруське командування «строчить» відмовки росіянам, чому не може воювати – Олексій Арестович, радник голови Офісу Президента.

11:46 В Запорізькій області російські загарбники застосовують терористичні методи ведення бойових дій: грабежі, взяття в заручники та страти - Іван Арєф’єв, полковник, речник Запорізької ОВА.

11:34 СБУ оприлюднила зізнання російського полоненого про «розстрільні загони» для дезертирів.

11:25 Міський голова Луцька Ігор Поліщук повідомив, що військовий аеродром, в який напередодні влучило чотири ракети ворога, повністю знищений.

11:24 Українські ІТ-компанії пожертвували 24,5 млн доларів на підтримку Збройних сил та держави в цілому.

11:24 Азербайджан відправив 380 тонн гуманітарної допомоги українцям.

11:20 Російський репер Фейс, чиє справжнє ім'я Іван Дремін, заявив, що більше не приїде в росію і не даватиме концертів у країні, він вибачився перед народом України і закликав російську владу припинити війну.

11:15 У суботу, 12 березня, відбуватиметься евакуація населення Київської області (маршрути за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3427368-evakuacia-na-kiivsini-marsruti-sistoh-zelenih-koridoriv.html).

11:14 Світова легенда, британський музикант та філантроп Стінг надіслав до України щедру фінансову допомогу та партію гуманітарки, вона прийшла на адресу благодійної організації, яка працює в партнерстві з ЗСУ та іншими організаціями.

10:55 До Сум із Лохвиці вирушили 79 автобусів для евакуації людей та дві машини з гуманітарним вантажем - Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента.

10:42 Артилерія 128-ї бригади окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади знищила ворожий танк і дві БМП.

10:41 Учора увечері, 11 березня, над територією Черкаської області було збито ворожу ракету - Ігор Табурець, голова Черкаської ОДА.

10:37 Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гросі наголосив, що на захопленій росіянами Чорнобильської АЕС технічні фахівці розпочали ремонтні роботи пошкоджених електромереж.

10:36 Депутати Європейського парламенту, які наразі перебувають у Львові, записали відеозвернення до Маріуполя зі словами підтримки (звернення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3427340-deputati-evroparlamentu-zapisali-videozvernenna-do-mariupola-zi-slovami-pidtrimki.html).

10:32 Генштаб оновив дані про втрати ворога - знищені понад 12000 вояків рф, 362 танки та 58 літаків, 135 артсистем та інше.

10:31 Точка обміну Інтернет-трафіком LINX (London Internet Exchange) відключила два ключові російські провайдери Ростелеком та Мегафон від міжнародного обміну трафіком.

10:28 У лютому 2022 року споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 10,7% (з 10% у січні). У місячному вимірі ціни зросли на 1,6% - Нацбанк.

10:23 За 16 днів війни в Україні загинуло 79 дітей та майже 100 поранено - ОГП.

10:21 Українські партизани знищили під Черніговом далекобійну російську гаубицю «Мста-С».

10:15 Російські загарбники завдали ракетного удару по аеродрому «Канатове» під Кропивницьким - Андрій Райкович, голова Кіровоградської ОВА.

10:12 Боєздатних підрозділів білорусі максимум 10 тисяч – Вадим Денисенко, радник міністра МВС.

10:10 У Мелітополі біля захопленої російськими загарбниками будівлі РДА проходить мітинг «Свободу меру» - люди вимагають звільнити викраденого напередодні Івана Федорова.

09:58 Мер Херсона спростував фейк про захоплення військовими рф міського водоканалу.

09:58 Україна відкриває гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи, та низки населених пунктів Київщини та Сумщини - Ірина Верещук, віцепрем'єр-міністр, міністр МінТОТ.(маршрути за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3427309-mariupol-ta-se-ponad-10-naselenih-punktiv-ukraina-vidkrivae-gumanitarni-koridori.html).

09:52 Суми через ранковий авіаналіт залишились без води – водоканал міста.

09:47 Над містом Дніпро підрозділ Дніпровської зенітної ракетної бригади збив ворожу крилату ракету - повітряне командування "Схід".

09:35 Київ допомагає в евакуації прилеглих міст та посилює оборону – КМДА.

09:29 Сєвєродонецьк на Луганщині російські загарбники безперервно обстрілюють «Градами», місто хочуть стерти з лиця землі - Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

09:20 Казахстанська авіакомпанія Qazaq Air скасовує рейси до росії. Напередодні про призупинення російських рейсів оголосила Air Astana.

09:18 У Києві на Подолі внаслідок ворожого обстрілу загорілась покрівля адмінбудівлі – ДСНС.

09:13 Російські загарбники вночі хаотично обстрілювали Миколаїв із «Градів» і «Смерчів» - ОВА.

09:10 Ворог скинув щонайменше шість ракет у районі військового аеродрому у Василькові Київської області – поліція області.

09:03 Українська армія за допомогою БПЛА Bayraktar TB2 знищила російську систему радіоелектронної боротьби на Київщині.

08:56 Київ не оточений та забезпечений всім необхідним – Вадим Денисенко, радник міністра МВС.

08:56 П'ята спроба: Із Запоріжжя до Маріуполя відправились автобуси для евакуації мирних жителів, а також гуманітарний вантаж - Олександр Старух, очільник ЗОВА.

08:52 Російське вторгнення в Україну поставило під загрозу глобальне виробництво чіпів – Reuters. Через війну призупинили свою діяльність дві українські компанії, які забезпечували до половини світових обсягів неону, що використовується у виробництві мікросхем.

08:46 Столичне метро продовжує працювати у режимі перевезень.

08:41 У Василькові Київської області внаслідок авіаудару горить нафтобаза - Олексій Кулеба, голова Київської ОВА.

08:38 Чернігів залишається без електрики, води, тепла та газу - В'ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-