Ватикан готовий до посередництва, щоб покласти край війні в Україні

Ватикан готовий до посередництва, щоб покласти край війні в Україні

Укрінформ
Ватикан висловив готовність до будь-якого посередництва, що може посприяти мирові в Україні.

Про це заявив Державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін, передає Укрінформ із посиланням на Vatican News.

Як зазначається, цими днями Паролін провів телефонну розмову з главою мзс рф сергієм лавровим, в ході якої повторив заклик Папи Римського негайно припинити вогонь.

«Я закликав покласти край бойовим діям та прямувати шляхом переговорів у вирішенні конфлікту. Я наполіг на повазі до цивільного населення та на гуманітарних коридорах. Я також повторив те, що Папа сказав минулої неділі під час молитви «Ангел Господній», про повну готовність Святого Престолу до будь-якого посередництва, що може посприяти мирові в Україні», - розповів кардинал Паролін.

За його словами, зараз відчувається необхідність широкомасштабних політико-дипломатичних ініціатив, які досягнуть припинення вогню та початку переговорів, аби знайти ненасильницьке вирішення ситуації. Кардинал наголосив, що Святий Престол готовий зробити все можливе в цьому сенсі.

Він додав, що позицією Святого Престолу є та, яку неодноразово повторював Папа: рішуче «ні» війні, війна є божевіллям, її потрібно зупинити.

«Слова є важливими, і називати те, що відбувається в Україні, військовою операцією означає не визнавати дійсність фактів. Перед нами війна, яка, на жаль, пожинає численні жертви серед цивільного населення, як і всі війни», - сказав він.

Паролін зазначив, що ніколи не пізно повернутися до кроків миру та знайти порозуміння.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-