На ЗАЕС прибули 11 російських атомників і заявили, що станцію контролює Росатом

На ЗАЕС прибули 11 російських атомників і заявили, що станцію контролює Росатом

Укрінформ
На ЗАЕС прибули 11 осіб із Росатому. Загарбники заявили, що Запорізька АЕС уже належить до системи управління концерну Росатом.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Телеграм Енергоатому.

“Вчора на Запорізьку АЕС прибуло 11 цивільних осіб із Росатому. Серед них було ідентифіковано головного інженера Балаковської АЕС Олега Романенка та заступника головного інженера з ремонтів Ростовської АЕС Івана Малахова. За словами представника цієї групи, їх направили для оцінки ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також надання допомоги з ремонтами”, - йдеться у повідомленні

Зазначається, що іншою причиною їхньої появи також називають відмову проукраїнського керівництва та персоналу ЗАЕС співпрацювати із загарбниками.

“Водночас інший представник окупантів, який представився керівником «військово-цивільної адміністрації», заявив, що це територія рф і буде такою назавжди, а Запорізька АЕС уже належить до системи управління концерну Росатом”, - додається у дописі.

Як раніше повідомлялось, голова НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що російський державний холдинг "Росатом", який об'єднує декілька сотень підприємств атомної галузі країни-агресора, зокрема АЕС, бере участь у рейдерському захопленні Запорізької атомної станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-