Авіація ЗСУ провела повітряні бої на кількох напрямках

Авіація ЗСУ провела повітряні бої на кількох напрямках

Укрінформ
Авіація Збройних Сил України за минулу добу провела до десяти повітряних боїв на кількох напрямках.

Як передає Укрінформ, про це командування Повітряних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Група тактичного призначення у складі бомбардувальників Су-24м, штурмовиків Су-25, вертольотів Мі-24 армійської авіації 11 березня здійснила до десяти нальотів на колони ворожої техніки. Було завдано потужних ракетно-бомбових ударів по броньованій техніці та живій силі російських військ.

Винищувальна авіація Повітряних сил ЗСУ на літаках Су-27 та МіГ-29 за значної чисельної переваги противника провела до десяти повітряних боїв на кількох напрямках і повернулася без втрат.

По ворожих літаках були випущені дев’ять ракет "повітря-повітря" середньої та малої дальності.

Уточнюється інформація щодо результатів роботи зенітних ракетних підрозділів Бук-М1 та С-300. За попередніми даними, вони уразили п’ять повітряних цілей: російський безпілотний літальний апарат "Форпост" та чотири ворожі гелікоптери.

Також є інформація від протиповітряної оборони оперативного командування "Північ" про ураження російського винищувача-бомбардувальника Су-34 у Чернігівській області.

Крім того, 11 березня відбулася провокація російських військ, які обстріляли літаками з території України мирні білоруські села, з метою звинуватити в цьому Повітряні сили ЗСУ.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-