Росіянам не вдається відновити шляхи забезпечення своїх підрозділів - Генштаб

Росіянам не вдається відновити шляхи забезпечення своїх підрозділів - Генштаб

Укрінформ
Російські війська без успіху намагаються відновити шляхи логістичного забезпечення своїх підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 24:00 11 березня противник продовжує ведення наступальної операції проти України.

Російські війська здійснили бомбардування прикордонних населених пунктів Копани, Бухличи та Верхній Теребежів на території білорусі. Постраждалих немає.

Як зауважили в Генштабі, вчинене є підступною провокацією, здійсненою з метою втягування збройних сил республіки білорусь у військову операцію проти України на боці росії.

На Поліському напрямку наступальні дії з боку російських загарбників відзначені не були.

Противник продовжує утримувати рубіж у районі населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Андріївка, Мотижин, Гореничі, Буча, Демидів. Зокрема ворог проводив заходи з відновлення боєздатності та здійснював перегрупування військ.

На Сіверському напрямку ворог намагається проводити наступальну операцію у смузі на напрямках населених пунктів Зазим'я та Вишеньки. На окремих ділянках має частковий успіх.

З метою блокування Чернігова із південно-західного напрямку противник намагається зайняти Михайло-Коцюбинське та Шестовицю.

На Слобожанському напрямку ворог зосередив сили в районах Сєвєродонецька, Сватового, Куп'янська, Великої Писарівки, Московського Бобрика та Лебедина, однак активних наступальних дій не проводить. Натомість здійснює переміщення резервів до Сум.

На Донецькому та Таврійському напрямках основні зусилля противник зосередив на захопленні українських міст Маріуполь та Сєвєродонецьк.

На Південнобузькому напрямку російські загарбники утримують раніше захоплений рубіж. Окремі підрозділи противника закріпилися в районах сіл Степове і Щербаки, продовжують виконання завдань у районі Гуляйполя.

Щодо діяльності повітряної компоненти ворога, стратегічні бомбардувальники Ту-95МС повітряно-космічних сил російської федерації застосували крилаті ракети повітряного базування по об’єктах на території України в містах Луцьк, Дніпро та Івано-Франківськ.

Так, до завдання ракетного удару залучалися щонайменше шість літаків Ту-95МС, які здійснили пуск не менш ніж 10 крилатих ракет.

За даними Генштабу, ворог безуспішно намагається відновити шляхи логістичного забезпечення своїх підрозділів.

На тимчасово захоплених територіях проходять антиросійські мітинги.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-