Гайдай - про ситуацію на Луганщині: Скрізь ворожі обстріли, десятки загиблих та поранених

Гайдай - про ситуацію на Луганщині: Скрізь ворожі обстріли, десятки загиблих та поранених

Укрінформ
На Луганщині внаслідок вторгнення рф склалася тяжка ситуація, зараз окуповано 70% території області, десятки жителів вбиті та поранені.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Луганська область нині є однією з найбільш гарячих точок. На нових тимчасово окупованих росіянами територіях репресують та розганяють мирні протести пострілами. Ситуація важка: обстріли йдуть всюди - Гірська громада, Попасна, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне і Кремінна… Окуповано зараз вже 70 відсотків території Луганської області», - написав очільник ОВА.

За його словами, росіяни обстрілюють всю інфраструктуру, школи, лікарні, дитсадки, б’ють по водогонах і газопроводах, електромережах. При цьому не дають можливості відновити, не погоджують гуманітарні коридори.

«Всю територію, яка зараз під контролем України, всю обстрілюють. Десятки загиблих серед мирного населення і десятки поранених», - зазначив Гайдай.

Він додав, що є проблема з гуманітарними вантажами, їх возять усіма можливими шляхами:  автотранспортом, мікроавтобусами, фурами, залізницею. Це і засоби індивідуальної гігієни, і ліки, і харчі. У містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк створюються додаткові центри роздачі гуманітарної допомоги. «Ми робимо два таких великих центри у великих містах, аби людям було зручніше», - констатував голова ОВА.

Гайдай також повідомив, що на підконтрольній території працює мобільний зв'язок, але з великими перебоями, іноді його вибиває повністю. Ремонтні бригади намагаються швидко полагодити зв'язок, але це проблема.

На захоплених територіях вже починають підключати російське телебачення.

Голова ОВА закликав жителів тимчасово окупованих територій не боятися російських окупантів.

«Не бійтеся окупантів, не вірте їхній пропаганді, бережіть своє життя і віру в Україну, не йдіть на службу до ворога, служіть тільки нашим людям та своїй країні, не допомагайте вбивцям, не вступайте в їхні терористичні, не зраджуйте країну, вірте в Перемогу!!!!», - наголосив Гайдай.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-