Країни G7 вимагають від росії забезпечити «зелені коридори» в Україні

Країни G7 вимагають від росії забезпечити «зелені коридори» в Україні

Заява
Укрінформ
Лідери країн «Групи Семи» (G7) вимагають від росії забезпечити безперешкодний доступ гуманітарної допомоги постраждалим від атаки рф в Україні, а також безпечну роботу «зелених коридорів» для евакуації цивільного населення.

Про це йдеться в спільній заяві країн G7, оприлюдненій на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Ми закликаємо росію гарантувати безпечний і безперешкодний гуманітарний доступ до тих, хто став жертвами її атаки в Україні, та дозволити безпечний прохід цивільним особам, які прагнуть виїхати», - наголошується в заяві.

При цьому країни G7 підкреслили, що продовжуватимуть надавати гуманітарну, медичну та фінансову підтримку біженцям з України.

Водночас G7 заявила про спільну рішучість притягнути президента путіна та його режим до відповідальності за невиправдану й неспровоковану війну, що вже ізолювала росію від світу.

«Світ має об’єднатися у заклику до путіна та його режиму негайно припинити атаку на Україну та вивести свої війська. Ми солідарні з тими, хто мужньо протистоїть вторгненню»,- наголошується в спільній заяві.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати разом з іншими країнами G7, а також Європейським Союзом запроваджують додаткові кроки для притягнення до відповідальності рф за її агресію проти України. Це передбачає позбавлення росії статусу «найбільшого сприяння» у міжнародній торгівлі; розширення заборони для важливих статей російського імпорту; запровадження додаткових санкцій проти російських олігархів і корупціонерів.

Крім того, західні країни запровадили обмеження для використання цифрових активів росією, щоби вона не мала можливості обходити санкції США й інших країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-