Арестович: Якщо рф застосує хімзброю в Україні, санкції зламають її за два дні

Арестович: Якщо рф застосує хімзброю в Україні, санкції зламають її за два дні

Укрінформ
Позаштатний радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович вважає, що російська федерація не застосовуватиме у війні проти України хімічну зброю. На його думку, такі погрози з боку росії є винятково залякуванням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на коментар Арестовича в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

"З військової точки зору використання хімічної зброї є безглуздим. Потрібна велика кількість складних умов – і повітря, і температура, і вітер… До речі, це страшний злочин проти людства, який буде порівняний з бомбардуванням Хіросіми, наприклад. Це означає, що санкції, які зараз мають зламати росію за два місяці, зламають її за два дні. Вони на це не підуть. Як на мене, це просто намагання залякати", – сказав радник керівника ОП.

Як повідомлялося, російське міністерство оборони заявляло про нібито підготовку українською стороною провокації з використанням отруйних речовин "для звинувачення росії у застосуванні хімічної зброї".

Пізніше у Білому домі закликали бути насторожі після фейків кремля про "хімічну зброю" в Україні, адже, на думку речниці Білого дому Джен Псакі, такі заяви рф є хитрістю і передбачають можливість застосування нею хімічної чи біологічної зброї в Україні або проведення операції "під фальшивим прапором" з її використанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-