У «вагнерівці» почали набирати всіх поспіль на війну з Україною – ЗМІ

У «вагнерівці» почали набирати всіх поспіль на війну з Україною – ЗМІ

Укрінформ
Приватна військова компанія Вагнера розпочала широкий набір найманців на війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила «Російська служба Бі-бі-сі», посилаючись на джерела серед найманців та оголошення в пабликах, де й раніше вербували бійців.

За інформацією видання, у ПВК Вагнера почали приймати людей, із якими раніше не підписували контракти. Організація скасувала більшість колишніх обмежень: наприклад, у ПВК запрошують мешканців так званих «ДНР» та «ЛНР», вихідців з окупованого Криму, а також іноземців (залишилася заборона лише для громадян Грузії). Раніше приймали до організації лише росіян, які народилися у межах країни до 2014 року.

«Наявність боргів перед федеральною службою судових приставів, відсутність довідки про несудимість або закордонного паспорта також перестали бути проблемою», — уточнює «Бі-бі-сі».

Один із найманців, який нещодавно перебував поблизу кордону росії та України, а зараз повернувся додому, розповів виданню, що на пункт вербування в Молькіно під Краснодаром «набирають усіх поспіль». «Саме тих, хто з «косяками», саме тих, хто з чорних списків», — сказало джерело. За його словами, це не «Вагнер», а «всілякий зброд». «Ми їх між собою штрафбатами називаємо з пацанами», — додав він.

За його словами, основний склад ПВК Вагнера у війні з Україною не бере участі. В оголошеннях про наймання потенційних бійців сказано, що робота за колишніми контрактами триває, і перекидати назад до росії найманців з африканських країн поки що не планується.

Раніше міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що на війну в Україну можуть бути перекинуті 16 тис. найманців з Близького Сходу.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-