Російські літаки завдали удару по білорусі з боку України

Російські літаки завдали удару по білорусі з боку України

Відео
Укрінформ
Російські літаки здійснили удар по населеному пункту Копані в білорусі, залетівши з території України.

Як передає Укрінформ, про це командування Повітряних сил ЗСУ повідомило у Фейсбуці.

"Сьогодні о 14.30 від ДПСУ надійшла інформація, що російські літаки зайшли на територію України, розвернулись над нашими н. п. ГОРОДИЩЕ та ТУМЕНЬ, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту КОПАНІ (білорусь)", - ідеться в повідомленні.

"Зараз 9 прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом! Це провокація! Мета - втягнути збройні сили республіки білорусь у війну з Україною!", - наголошують українські військові.

Також є інформація про обстріл н.п. Бухличі та Верхній Теребежів (білорусь).

Як повідомляє МВС України у Телеграмі, штурмовики СУ, із зальотом на територію України з білорусі, здійснили бомбардування української території, після чого нанесли авіаудари по території білорусі.

Заліт двох літаків із сусідньої держави фіксували прикордонні наряди на ділянці відділу "Дубровиця" у Рівненській області.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що російська авіація готується завдати провокаційного удару по ряду населених пунктів Білорусі.

«Звертаюся до білоруського народу. Друзі, за інформацією, в якій ми цілком упевнені і яку підтвердили, зараз командування російських окупаційних військ готує серію кривавих провокацій. Згідно з їх злочинним задумом, російська авіація готується завдати удару по ряду населених пунктів на території республіки білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону. Зокрема, удару збираються завдати по н.п. Копані Столинського району Брестської області», - йдеться у повідомленні у Фейсбуці.

Для маскування злочину росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України.

«Мета провокації – змусити чинне керівництво білорусі до війни проти України. Москва намагається пов'язати вас кров'ю. Гарантую, що українська армія не планувала, не планує і не плануватиме жодних агресивних дій проти білорусі», - наголосив Резніков.

За його словами, за 15 днів війни українські війська знищили понад 12 тис. російських солдатів.

«Не дозвольте втягнути свою країну в цю війну! Збережіть життя своїх близьких! Не дайте Кремлю знищити майбутнє білорусі!», - закликав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня влада білоруського диктатора олександра лукашенка дозволила перевозити залізницею російські ракети, серед яких "Точка-У, реактивні снаряди РСЗВ "Град", реактивні снаряди "Смерч"; квазібалістичні та крилаті ракети для "Іскандерів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-