Зупинити «шаленого маніяка путіна»: Навальний знову кличе росіян на акції проти війни

Зупинити «шаленого маніяка путіна»: Навальний знову кличе росіян на акції проти війни

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який перебуває в ув'язненні, знову закликав росіян виходити на антивоєнні мітинги на головні площі міст – зокрема, у неділю 13 березня о 14.00.

Допис про це було опубліковано в соцмережах.

"Це важкий марафон. Боротьба на виснаження. Зі страхом та арештами. Але це точно не марна боротьба. Не символічний жест відчаю", — йдеться у дописі.

За словами політика, найшвидше "шаленого маніяка путіна" зупинять жителі росії, якщо виступлять проти війни. Навальний зазначив, що, за даними "придворної соціології", ще до того, як проти росії ввели санкції за вторгнення, війну не підтримував кожен третій росіянин. Політик вважає, що в майбутньому кількість противників війни тільки зростатиме.

"Все: від цін у магазинах до сусідки, яка плаче, чий родич згинув ні за що, намагаючись вбити невинного, — нагадуватиме про те, що йде безглузда бійня. Що дід путін, який збожеволів, зараз зруйнує Україну і розорить росію. І в цей момент кожен, хто прозрів, повинен зрозуміти: я не один так думаю. Мені є до кого приєднатися. Я теж вийду на вулицю проти війни… Тому ми з вами не маємо права припинити цей виснажливий марафон", — наголошує опозиціонер.

Після початку російського вторгнення в Україну Навальний та його команда 2 березня закликали росіян щодня і безстроково виходити на антивоєнні акції.

За даними правозахисного проєкту ОВД-Инфо, з початку війни до цього часу на антивоєнних акціях у всій росії було затримано до 14 тис. осіб. Акції протесту та затримання відбуваються щодня. Найбільше затриманих було на акції минулої неділі, 6 березня, – понад 5,4 тис. осіб у 74 містах країни. У новій історії росії це максимальна кількість затриманих за добу.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-