Російські загарбники скидають на Чернігів фугасні авіабомби

Російські загарбники скидають на Чернігів фугасні авіабомби

Фото
Укрінформ
На відео, яке опублікувала Державна служба надзвичайних ситуацій України, рятувальники розміновують у Чернігові бомбу, що не вибухнула, в якій можна розпізнати осколково-фугасно-запальну авіабомбу ОФЗАБ-500, прямо заборонену міжнародним правом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на аналітиків з Conflict Intelligence Team.

Команда CIT нагадує, що таку бомбу вже було помічено в Чернігові 5 березня після збиття російського Су-34. Аналітики наголошують, що Стаття 2.2 Протоколу III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї «прямо забороняє використання запальних боєприпасів, які доставляються повітрям, по військових об'єктах у районах зосередження цивільного населення».

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-