Російські загарбники можуть підірвати склади аміаку на Харківщині – СБУ

Російські загарбники можуть підірвати склади аміаку на Харківщині – СБУ

Укрінформ
Російські загарбники розглядають можливість підірвати склади аміаку на Харківщині, аби звинуватити у цьому Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

«Держава-терорист продукує фейки, аби виправдати свої звірства і звинуватити в них Україну. Наприклад, російські окупанти всерйоз розглядають можливість підірвати склади аміаку на Харківщині, аби звинуватити у цьому ЗСУ», - ідеться в повідомленні.

За даними СБУ, проробляються варіанти вчинення й інших провокацій.

«Але, нешановні окупанти, що б ви не вигадували, вам ніхто не повірить – ні українці, ні весь цивілізований світ, ні навіть свої ж співвітчизники. Ви по-справжньому хворі, якщо робите такі злочини. А отже - будемо лікувати. Наші військові це гарно роблять уже 15 днів. І будуть це продовжувати до Перемоги України», - сказано в повідомленні.

У СБУ також наголосили, що вчорашній напад ворога на пологовий будинок та лікарню в Маріуполі не можна виправдати нічим. Це - нелюдський вчинок, за який ворогу обов’язково доведеться суворо відповідати: і перед українськими воїнами, і перед Гаазьким трибуналом.

«Весь світ здригнувся від такого звірства! Тому сьогодні росія вже намагається запускати різноманітні фейки про обстріл Маріуполя. Мовляв, пологовий будинок давно не працював, там була база військових, а фото і відео руйнувань взагалі постановочні. Вигадати таке може тільки збочена фантазія. Як і інші фейки про секретні тюрми в Україні, біологічну зброю, хімічні атаки та навіть бойових кажанів (мабуть, теж «бандерівців і нацистів»?), про яких офіційно говорить російське міноборони», - заявили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони росії заявило про провокацію з використанням отруйних речовин, що нібито готується українською стороною, за версією російських військових, "для звинувачення росії у застосуванні хімічної зброї".

За повідомленням у Твіттері ТАСС, за словами представника міноборони росії ігоря конашенкова, вночі 9 березня до Золочова, на північний захід від Харкова, нібито було завезено близько 80 тонн аміаку. При цьому місцевих жителів вчили, як правильно діяти при хімічній атаці. Конашенков заявив, що це може свідчити про підготовку провокації.

Від початку війни російські загарбники обстріляли 63 лікарні, загинули п’ятеро медиків.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-