Загарбники порушують домовленості через пів години після відкриття гумкоридорів - Верещук

Загарбники порушують домовленості через пів години після відкриття гумкоридорів - Верещук

Укрінформ
Російські війська через пів години після відкриття гумкоридорів порушують домовленості про евакуацію цивільного населення.

Про це в телеефірі сказала віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Що відбувається з нашими домовленостями так званими щодо гуманітарних коридорів. Росія систематично порушує взяті на себе зобов'язання. Ми повідомляємо Червоний Хрест, через буквально 20-30 хвилин після відкриття коридорів росія починає їх, ті домовленості, порушувати. Обшукують людей, постріли над головами, щоб залякати, насилля. Є все, що підпадає під дію міжнародного права, і все вказує на те, що це ті злочини, які будуть підпадати під воєнні злочини над цивільними людьми", - сказала Верещук.

Як повідомлялося, в Україні у четвер відкрили гуманітарні коридори з Маріуполя, Волновахи, Ізюму, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомелю.

Згодом віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук повідомила, що евакуація з Маріуполя заблокована, по Київському напрямку ситуація з евакуацією краще.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-