Проблеми нестачі зброї для тероборони немає, є проблема логістики – Маляр

Проблеми нестачі зброї для тероборони немає, є проблема логістики – Маляр

Укрінформ
Проблеми нестачі зброї для територіальної оборони в Україні немає, є проблема логістичного забезпечення нею.

Про це сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується забезпечення зброєю. Там є тільки логістичні моменти, тому що потрібно з певних складів у певне місце її доставляти. Тому що на початок війни до кінця не був сформований штат воєнного часу, який за планом повинен був формуватися ближче з травня і літа. І не в усіх місцях дислокацій були створені місця для тримання зброї – склади», - зазначила Маляр.

Вона додала, що надходять звернення щодо того, що в тому чи іншому місці станом на зараз немає зброї, але "це тільки питання логістики, а не нестачі зброї".

«Тому треба звертатися до командування сил територіальної оборони і про це повідомляти. По-друге, всі запити від місцевих бригад територіальної оборони по потребах у зброї вже давно сформовані і передані. І логістично вони всі забезпечилися», - сказала Маляр.

Також вона зазначила, що система національного спротиву, яка включає тероборону, була відпрацьована раніше, і до неї набирали людей і мирного часу, і воєнного. Близько 100 тисяч українців приєднались до лав територіальної оборони і захищають свої населені пункти.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-