Битва за Україну. День п’ятнадцятий. Випуск 1

Битва за Україну. День п’ятнадцятий. Випуск 1

Укрінформ
Евакуація Бородянки, Бучі і Гостомеля зірвалась

Гостомель заміновано. В Бучі залишились тисячі людей, серед них і 2-річний хлопчик після трансплантації, який живе в підвалі вже кілька днів. В Бородянці на вул. Центральній під завалами залишаються 25 осіб, в Гостомелі в блокаді будинок пристарілих.

Та ми віримо в Перемогу! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 9 годину 10 березня.

08:28 В Енергодарі сьогодні очікують гуманітарний коридор з продуктами та ліками - Дмитро Орлов,  міський голова Енергодару.

08:27 Усі евакуйовані з Сум уже прибули в Полтавську область - Кирило Тимошенко,  заступник керівника ОП.

08:15 Президент України Володимир Зеленський підписав низку законів, які посилюють відповідальність за злочини проти національної безпеки під час воєнного стану.

08:05 Якщо країни Заходу об’єдналися у боротьбі проти нацистів, то потрібно закрити небо над Україною, аби припинити цей терор - Зеленський.

07:50 Внаслідок обстрілу села Слобожанське на Харківщині під руїнами будинку загинуло дві жінки та двоє дітей - ДСНС.

07:42 Сьогодні ми всі стали Україною - директор Польського інституту кіно.

07:37 ЗСУ стримують наступ ворога у південно-східному напрямку, триває кругова оборона Маріуполя – Генштаб.

07:31 Через зрив евакуації у Бучі залишились тисячі людей, у Гостомелі в блокаді - будинок пристарілих

07:28 Пошта Латвії випустить марки на підтримку України.

07:08 Захисники Маріуполя за минулу добу, 9 березня, знищили 4 російські танки, 1 БМП, а також знищили та пошкодили ще 11 одиниць ворожої броньованої техніки - МВС.

07:04 Мати мільярдера Ілона Маска, модель Мей Маск, пишається своїми дітьми тому, що вони підтримують Україну.

06:48 Американський астронавт Скотт Келлі вирішив повернути російську медаль "За заслуги в освоєнні космосу", яку йому вручив у 2011 році тодішній президент Дмитро Медведєв.

06:37 Європейська асоціація фестивалів (EFA) засудила збройну агресію російської федерації проти демократичної України та заявила про припинення будь-якої співпраці з державою-окупантом.

06:29 З росії пішли близько 100 американських компаній-гігантів – посол України в США Маркарова.

06:11 Палата представників США схвалила допомогу Україні в розмірі $13,6 мільярдів.

06:05 Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв вважає, що Росія спробує "заморозити" війну, розв'язану проти України.

05:47 Національна служба здоров’я України нагадує вагітним про необхідність обстежень, а також подає актуальну в умовах воєнного стану інформацію (поради за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3425264-nacsluzba-zdorova-dala-poradi-dla-porodil-na-cas-vijni.html).

05:36 Міністерство у справах ветеранів підписало меморандум про співпрацю з компанією FranklinCovey Co. (Education) в Україні, який передбачає співпрацю у напрямках психологічної реабілітації постраждалих від війни.

05:26 МАГАТЕ втратило контроль над ядерним матеріалом ЧАЕС та ЗАЕС.

05:12 Державний секретар США Ентоні Блінкен провів аналогію між блокадою фашистами Ленінграда під час Другої світової війни й тим, що зараз чинить кремлівська влада з українським Маріуполем.

04:51 У Нідерландах зареєстрували понад 2 тисячі біженців з України.

04:35 Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна закликає світових лідерів припинити думати про власні інтереси та бізнес і закрити небо над Україною.

04:23 У столиці Естонії вшанували пам'ять жертв радянського бомбардування Таллінна 9 березня 1944 року та нинішньої розв'язаної росією війни проти України.

04:02 Співак та композитор, переможець телепроєктів «Шанс» та «Голос країни» Павло Табаков, який віднедавна виступає як Tabakov, представив пісню «Забирайся, війна!».

04:01 Пропаганда рф приписує своїм військам фейкові «подвиги» - Центр протидії дезінформації.

03:49 Американський актор і кінорежисер, лауреат премії "Оскар" Шон Пенн наголосив на необхідності надання Україні літаків, яких вона потребує для захисту від російського агресора.

03:43 Американський будівельний гігант - компанія Caterpillar оголосила про згортання своєї бізнес-діяльності на території Росії, а також про виділення більше $1 млн на розв’язання гуманітарної кризи в Україні.

03:25 У Білому домі закликали бути насторожі після фейків Кремля про «хімічну зброю» в Україні.

03:16 До Ростова не пустили кримських татар, які їхали на оголошення вироку рідним – політв’язнів  у раші.

03:16 Вулицю у Вільнюсі, де розташоване посольство рф, перейменували на Героїв України.

03:04 Сумщина готує на 10 березня три «зелені коридори» - Дмитро Живицький, голова Сумської обласної військової адміністрації.

02:56 Нижня палата польського парламенту у середу ввечері прийняла закон про підтримку громадян України, які прибувають у Польщу в зв’язку з розв'язаною росією війною проти України.

02:54 МЗС оприлюднило список компаній, які вирішили продовжити бізнес у росії (список за посиланням https://www.facebook.com/UkraineMFA/posts/334278322075973).

02:50 Народна депутатка України, голова української делегації у ПАРЄ Марія Мезенцева констатує найбільшу підтримку України з боку Європи, починаючи з 2013 року.

02:35 Російські війська здійснили черговий авіаналіт на житлові квартали Охтирки на Сумщині, одна бомба могла влучити в газогін - ОВА.

02:23 Влада Сумщини працює над продовженням дії «зеленого коридору» із Сум та евакуацією з інших міст.

02:17 В Європарламенті відбулась акція на підтримку України.

02:16 Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України майже у повному складі продовжує працювати та готовий до масового надходження поранених.

02:09 Знецінені державні папери путін дозволив купувати за гроші фонду добробуту.

02:07 Зеленський готовий іти на компроміси, але не зраду України.

01:52 Війська рф втратили боєздатність та вводять резерви - Генштаб ЗСУ.

01:50 Німеччина запропонувала прихистити дітей із сумського Будинку малюка.

01:44 Координаційний штаб з гуманітарних і соціальних питань, який очолив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак згідно з указом Президента Володимира Зеленського від 2 березня 2022 року, активно працює над розв'язанням конкретних проблем українців в умовах війни.

01:39 За два дні із Сум евакуювали близько 50 тисяч осіб – ОВА.

01:37 На додачу до оголошених раніше секторальних санкцій проти росії та білорусі Рада ЄС вирішила застосувати обмежувальні заходи ще проти 160 росіян, серед яких є члени російської ради федерації, олігархи та представники бізнесу.

01:34 Пентагон: росія випустила понад 710 ракет, майже всі – по об’єктах у східній Україні.

01:21 Президент Володимир Зеленський обговорив з Прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном посилення санкційного тиску на росію і подальшу підтримку України в боротьбі з агресором.

01:08 Потяг із гуманітарною допомогою, зібраною в Латвії, вирушає до Маріуполя.

01:02 Apple Pay у росії більше недоступний, водночас компанія Sony зупинила роботу PlayStation Store, а також припиняє постачання до рф консолей.

01:01 На 10 березня готуємо шість гуманітарних коридорів – Зеленський.

00:59 Президент Володимир Зеленський планує зустрітися з цьогорічними лауреатами Шевченківської премії вже після перемоги України.

00:54 Президент Володимир Зеленський призначив послів у Канаді, Австралії та Єгипті.

00:51 Евакуйовані із Сум прибули у безпечні місця – ОП.

00:49 Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила рішення виділити Україні додаткове фінансування на суму $1,4 мільярда за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI).

00:45 В Україні створена міжурядова платформа, яка збиратиме інформацію про порушення прав людини російською федерацією під час війни з Україною.

00:42 Віцепрезидентка США Камала Гарріс в середу прибула до Республіки Польща, де вже наступного дня відбудуться її зустрічі з польським державним керівництвом.

00:37 Київська область отримала в якості гуманітарної допомоги 60 тонн продуктів харчування з інших областей України.

00:28 Президент Володимир Зеленський закликав Європу посилювати санкції проти російської федерації і тиск, аби змусити росіян сісти за стіл переговорів і завершити війну.

00:27 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з  президентом Європарламенту Робертою Мецолою подальші кроки для інтеграції України в Європейський Союз.

00:21 Росія та білорусь наближаються до дефолту - головний економіст Світового банку.

00:20 Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ) ухвалив рішення про виключення російських представників зі списку кандидатів на керівні посади.

00:13 Усе, що окупанти роблять із Маріуполем, за межею звірства - звернення Зеленського (повний текст за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3425140-use-so-okupanti-roblat-iz-mariupolem-za-mezeu-zvirstva-zvernenna-zelenskogo-povnij-tekst.html)

00:10 Президент України: Пауза без рішення Заходу щодо закриття неба над Україною чи надання нам бойових літаків стала вбивчою.

9.03.2022

23:56 У закриття неба над Україною вірять половина наших громадян.

23:49 У середу, 9 березня, гуманітарними коридорами вдалося евакуювати близько 48 тисяч мирних мешканців Сум, Енергодара і Київщини - Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента.

23:44 У бою за Київ з експортних ПТРК знищили шість російських танків і одну БМП.

23:43 У застосунку Дія орієнтовно з наступного тижня можна буде оформити заявку на відшкодування за знищене російськими загарбниками житло.

23:38 Бої на Луганщині не припиняються ані на хвилину - голова ОВА.

23:38 Сьогодні до Слов’янська, що на Донеччині, евакуювали 250 жителів Ізюма Харківської області - Олег Синєгубов, керівник Харківської ОВА.

23:33 Керівника ОП Михайло Подоляк: «Рф воює не проти української армії, а проти наших дітей. Конкретно, адресно - проти шкіл, дитячих садків, пологових будинків. Щоб діти боялися. Щоб діти плакали. Щоб голодували, мерзли у підвалах. Щоб на очах у дітей убивали їхніх батьків. Просто подивіться на правду про війну»

23:32 Перша леді Олена Зеленська: Україну зараз підтримує вся Велика Британія, зокрема й Королівська родина, і така підтримка наближає нас до перемоги.

23:28 Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: Держава викупить зерно та інші запаси продовольства в обсягах річного споживання всією країною за кошти держбюджету.

23:24 У Миколаєві ворог обстрілює позиції українських захисників із північного та північно-східного напрямку - голова Миколаївської ОВА.

23:23 Україна отримала 9 березня другу партію станцій Starlink від Ілона Маска.

23:17 Лише 29% українців вважають достатньою військову допомогу Україні.

23:10 У Києві створили платформу, за допомогою якої усі охочі можуть подати заявку на підключення інтернет-зв'язку в столичні укриття.

22:59 Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: У застосунку "Дія" з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення - єДокумент, оскільки багато людей залишились без документів внаслідок російської агресії.

22:59 Президент Володимир Зеленський разом з командою залишається працювати в Києві (відео за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3425088-zelenskij-iz-komandou-zalisaetsa-u-kievi-na-bankovij-zapisali-video.html).

22:56 У селищі Пісківка, що в Київській області, російські війська завдали авіаудару по житлових будинках, унаслідок чого одна людина загинула, двоє поранені - Нацполіція.

22:52 Генштаб: Бійці територіальної оборони ЗСУ в Сумській області розбили близько 20 одиниць техніки російських загарбників і поповнили свій арсенал трьома бронетранспортерами, кількома САУ «Гвоздика», парою вантажівок та мінометом.

22:51 Міністерство оборони Росії заявляє про провокацію з використанням отруйних речовин, що нібито готується українською стороною, за версією російських військових, «для звинувачення Росії у застосуванні хімічної зброї».

22:50 Прем’єр-міністр Шмигаль: Україна формує нові резерви та акумулює ресурси, щоб забезпечити військових усім необхідним для оборони та визволення окупованих територій.

22:43 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до турецької Анталії для переговорів про припинення воєнних дій рф проти України.

22:40 У мобільному застосунку Doctor Online можна отримати безкоштовну консультацію лікарів.

22:32Український посол Андрій Мельник розкритикував німецьких політиків та вкотре закликав закрити небо над Україною, а також продовжити надання озброєння.

22:24 Упродовж доби вдалося відновити електропостачання майже 72 тисячам споживачів, газопостачання — майже 5 тисячам - Міненергетики.

22:24 В умовах воєнного стану Нацбанк не вдаватиметься до санкцій за незначні порушення в роботі фінансових компаній, ломбардів, лізингодавців, страхувальників і кредитних спілок.

22:22 В Черкаській області біля міста Городище в ДТП потрапив евакуаційний автобус, перевозив дорослих та дітей5 осіб травмовані – Нацполіція області.

22:19 Дружина Президента Олена Зеленський наголосила, що вся Україна закликає НАТО закрити небо, однак вони того не роблять і ворожі літаки відкрито винищують цивільних громадян.

22:09 До Запоріжжя з Енергодара прибули 12 автобусів та 100 легковиків з цивільними - голова ОВА.

22:05 ЗСУ звільнили від загарбників Дергачі та повністю контролюють територію – очільник Харківщини.

21:40 Ворог уповільнює темпи, але не відмовився від наступального задуму – Міноборони.

21:37 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав лідерів країн Європейського Союзу дати зелене світло членству України в євроспільноті.

21:36 Іспанський «Бетіс» підтримав Україну перед матчем Ліги Європи УЄФА. Футболісти вийшли на поле «Беніто Вільямарін» у Севільї у спеціальних футболках.

21:31 Національна поліція упродовж останньої доби не зафіксувала випадків мародерства в українській столиці, адже мародери зрозуміли, що правоохоронці не будуть з ними церемонитись.

21:31 Медики з Латвії прибули до Києва для підтримки наших лікарів у проведенні мікрохірургічних операцій пораненим українським воїнам - МОЗ.

21:18 За дві доби Повітряні сили ЗСУ знищили щонайменше вісім повітряних цілей в районі проведення Операції об'єднаних сил.

21:15 У збитих над Україною російських льотчиків не розкриваються парашути – розвідка.

21:13 З Ірпеня та Ворзеля, що у Київській області, вдалося евакуювати з-під обстрілів російських загарбників понад три тисячі осіб – Національна поліція.

21:11 Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов запевнив, що Маріуполь не залишиться сам на сам і буде знайдено спосіб для евакуації людей.

21:07 В районі населених пунктів Бородянка та Макарів під час наступальних дій підрозділів ЗС України противник зазнав значних втрат - МОУ.

21:06 Під час пропагандистського "ток-шоу" телеканалу міноборони росії "Звєзда" ведучий почав заважати говорити капітану першого рангу ВМФ рф Володимиру Єраносяну, коли той заговорив про втрати російських загарбників в Україні.

20:56 Олімпійський призер з карате Станіслав Горуна в лавах ЗСУ з першого дня війни і просить відправити його в зону бойових дій.

20:49 Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що сьогодні в російської федерації немає жодного шансу на перемогу у війні з нашою країною.

20:45 Генсек НАТО Столтенберг: Союзники по НАТО усвідомлюють небезпеку, спричинену агресією Росії проти України, продовжуватимуть надавати Україні військову, фінансову й гуманітарну допомогу, але мають забезпечити, щоб ця війна не вийшла за межі України та не перекинулася на решту Європи.

20:41 У Житомирі через російський авіаудар зруйновані котельня і житловий будинок - Сергій Сухомлин,  Житомирський міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-