Нацслужба здоров'я дала поради для породіль на час війни

Нацслужба здоров'я дала поради для породіль на час війни

Укрінформ
Національна служба здоров’я України нагадує вагітним про необхідність обстежень, а також подає актуальну в умовах воєнного стану інформацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НСЗУ у Телеграмі.

«Важливо проходити всі необхідні обстеження, якщо є можливість, не забувати приймати усі ліки та вітаміни, призначені лікарем. Актуальна інформація щодо роботи аптек на мапі https://bit.ly/3C6ipCX і в таблиці https://bit.ly/3BZJqYz», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що краще заздалегідь подбати про речі, які потрібні породіллі, придбати та зібрати все, коли буде нагода.

Заздалегідь треба взяти номер телефону гінеколога, який спостерігає вагітність. І якщо фізично неможливо потрапити на прийом, звертатися дистанційно. Якщо у вас немає лікаря, спробуйте знайти іншого тут https://bit.ly/3C0Ewun або в Telegram https://t.me/Doc2rbot.

НСЗУ радить також заздалегідь записати на окремий аркуш та собі в телефон номер пологового будинку, де плануєте народжувати. Краще знайти та виписати номери кількох пологових будинків. Знайти контактні дані можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3vPYxTu або уточнити у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Повідомляється, що медичні послуги під час пологів у лікарнях, що уклали договір з НСЗУ, безоплатні.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з тим, що воєнний стан внаслідок нападу РФ ускладнив доступ пацієнтів до необхідних медичних послуг та лікарських засобів, Міністерство охорони здоров’я та НСЗУ інформують стосовно надання медичних послуг пацієнтам з онкологічними захворюваннями та паліативним пацієнтам.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-