Полонені ворожі солдати погрожують «повалити уряд рф» після повернення додому

Полонені ворожі солдати погрожують «повалити уряд рф» після повернення додому

Відео
Укрінформ
Розвідники армії рф, які потрапили в полон, закликали керівництво своєї країни припинити безглузду і підступну війну проти України.

Про це вони сказали на пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

Присутні на пресконференції семеро солдатів з розвідвідділення армії рф, втративши бойову техніку, яка безнадійно загрузла в болотистій місцевості, кілька днів ішли назад до рф, але натрапивши на сили тероборони, після короткого бою з нею вирішили здатися.

Військовополонений Володимир Рассказов вибачається перед громадянами України за те, що вони «прийшли сюди як військові злочинці».

«Коли ми перебували тут у госпіталі, ми чули постійні обстріли важкої артилерії рф, літаки здійснювали свої бомбардування по госпіталях, навчальних закладах, дитячих садках, медичних закладах. Був нескінченний шквал вогню із важких вогнеметних систем, артилерійських систем залпового вогню», - розповів він.

Військовополонений Сергій Галкін розповів, що в рф їм казали, що вони йдуть «рятувати мирне населення», але виявилося, що це не так, і він закликає керівництво своєї країни припинити цей «терористичний акт».

«Наша влада сказала, що нібито тут потрібно врятувати мирне населення. Військовослужбовцям рф хочу сказати, щоб вони кидали зброю. Тут знаходиться мирне населення, яке не хоче війни. Також своєму головнокомандувачеві хочу сказати, щоб він перестав впливати на Україну своїм терористичним актом», - сказав він.

Військовополонений Сергій Блажко переконався, що внаслідок агресії рф в Україні гинуть мирні люди, і звертається до керівництва своєї країни припинити «посилати сюди людей».

«Хочу сказати, щоб наше керівництво перестало посилати сюди людей, бомбардувати та вбивати мирних громадян України, які ні в чому не винні. Своєму керівництву хочу передати, щоб вони негайно припинили війну», - сказав він.

Військовополонений Максим Чернік приніс «свої якнайглибші вибачення українському народу» і погрожував керівництву своєї країни повстанням.

«Ми зрозуміли, що ніяких фашистів та гніту українського народу тут немає. Хочу, щоб мене почули товариші по службі – пацани, складіть зброю, ми воюємо проти мирної нації. А верховному головнокомандувачу скажу – таких як ми тут багато, і рано чи пізно вони повернуться додому, і у народу урветься терпець, і він візьметься за зброю, щоб повалити такий уряд, який своїх пацанів обманним шляхом кидає як гарматне м'ясо», - сказав він.

Деякі з цих військовополонених є бійцями 15-ї окремої мотострілецької Олександрійської бригади зс рф, яка брала участь у захопленні Криму в 2014 році та окупації окремих районів Луганської області, а також в операції рф у Сирії.

24 лютого армія рф вторглася в Україну. Агресор безжально бомбардує мирні міста, доводячи їх до гуманітарної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-