Зеленська закликала світові ЗМІ продовжувати розповідати правду про війну в Україні

Зеленська закликала світові ЗМІ продовжувати розповідати правду про війну в Україні

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська закликає світові засоби масової інформації продовжувати розповідати правду про війну в Українській державі.

Відповідний відкритий лист до представників світових ЗМІ Зеленська оприлюднила у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Я звертаюся до вас, шановні представники ЗМІ інших країн: продовжуйте показувати, що в нас відбувається, і розповідати правду. В інформаційній війні, яку розгорнула російська федерація, яка спростовує навіть сам факт вторгнення, кожне свідчення надважливе", – зазначила вона.

Перша леді підкреслила, що події, які зараз відбуваються в Україні, здавалися неможливими ще трохи понад тиждень тому. Однак 24 лютого українці прокинулися з оголошенням початку війни. Український кордон перетнули російські танки, у простір увірвалися літаки, а міста оточили ракетні установки.

Дружина Президента України засвідчила, попри запевнення пропагандистів кремля, які називають це вторгнення "спецоперацією", – це вбивство мирних людей.

"Найстрашніше читати про жертв серед дітей. Про восьмирічну Алісу, яка загинула на вулиці Охтирки – дідусь намагався прикрити її своїм тілом. Або про Поліну з Києва, яка загинула від обстрілу разом із батьками. Про 14-річного Арсенія... У колись мирному передмісті столиці осколок поцілив хлопчику в голову, а швидка просто не змогла доїхати під вогнем. Коли Росія вкотре скаже, що "не веде війну проти мирного населення" – я назву ці імена найпершими", – наголосила вона.

Зеленська заявила, що українські жінки та діти тепер живуть у бомбосховищах та підвалах.

"Ви, певне, бачили ці знімки з київського та харківського метро, де люди лежать долі разом із малечею та домашніми улюбленцями. Для когось – ефектні кадри, але для українців уже тиждень – це нова страшна реальність. Є міста, у яких сім’ї не можуть вийти з бомбосховищ по кілька діб", – додала перша леді.

Вона констатувала, що українські діти не лише вчать уроки у підвалах уроки, а ще й народжуються там, бо пологові будинки мусили переміститися під землю. Наразі таких малюків, які у своєму житті ще не знали миру, вже кілька десятків.

Дружина глави Української держави засвідчила, що ця війна ведеться проти мирного населення не тільки обстрілами.

"Чи легко колоти інсулін у підвалі? А дістати під обстрілами ліки від астми? Не кажучи вже про тисячі онкопацієнтів, для яких відклалися життєво важливі хіміотерапія та опромінення. Пабліки міст переповнені розпачем – відрізані війною, залишилися далеко від родичів і допомоги люди з інвалідністю, на кріслах колісних, лежачі хворі, самотні літні. Війна проти таких людей – подвійний злочин!" – обурюється Зеленська.

Перша леді також розповіла, що кордони переповнили біженці. Своєю чергою, у багатьох іноземних країнах можна побачити стомлених жінок і дітей із болем в очах, яких чоловіки довозять до кордонів і повертаються воювати, адже попри весь цей жах українці не здаються.

"Нападник думав, що захопить українські міста бліцкригом. Але несподівано для себе зустрів спротив не тільки української армії, а й усіх громадян. Україномовні чи російськомовні, українці різних політичних переконань, релігій, національностей об’єдналися перед вторгненням, як ніколи раніше. <...> Жителі атакованих міст координуються у соцмережах і патрулюють будинки, допомагають самотнім, готують їжу, збирають ліки та амуніцію для захисників. Просто роблять свою роботу – в аптеках, магазинах, на транспорті, у комунальних службах – щоб життя продовжувалося й перемагало. Дякую їм усім – зараз усі українці стали армією, і всі стали волонтерами", – розповіла Зеленська.

Вона наголосила, що Українська держава хоче миру, але оборонятиметься й ніколи не капітулює. Вона закликала світ закрити небо над Україною.

"Зніміть нарешті білі рукавички, ви все одно не зможете зберегти нейтралітет. Бо наступним Путін може прийти до вас. Закрийте небо, а на землі ми самі впораємося", – зазначила перша леді.

Перша леді подякувала тим, хто вже надає гуманітарну допомогу, а також тим, хто прихистив у себе українських жінок і дітей. Крім цього, вона висловила вдячність усім жителям іноземних країн, які виходять на площі на підтримку України. "Ми бачимо й цінуємо це!" – заявила дружина Президента.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська тринадцятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-