Битва за Україну. День тринадцятий. Випуск 2

Битва за Україну. День тринадцятий. Випуск 2

Укрінформ
Українські військові за минулу добу здійснили не менш як сім контратак. Наша армія зупиняє російську навалу по всіх фронтах. Віримо, перемога буде за нами!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні й Києві на 15 годину 8 березня.

14:40 Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький: Посольства замовили понад 30 автобусів, щоб вивезти іноземних студентів із Сум.

14:36 З Ірпеня до Києва евакуювали вже майже 3 тисячі людей - ДСНС.

14:34 Секретар РНБО Олексій Данілов: Україна потребує від західних союзників максимально швидкої допомоги у вигляді бойової авіації та засобів ППО.

14:32 На Закарпатті прийняли понад пів мільйона вимушених переселенців з інших регіонів

14:31 Головне управління розвідки МОУ оприлюднило перелік військових злочинців 2-го змішаного авіаполку 21-ої змішаної авіадивізії повітряних сил РФ (аеродром "Шагол", м. Челябінськ) (перелік за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3423734-rozvidka-opublikuvala-drugij-spisok-rosijskih-pilotivubivc.html).

14:26 Посол України в Японії Сергій Корсунський: Японія надасть Збройним силам України бронежилети, шоломи, намети та інше знаряддя.

14:24 Влада Києва спростовує фейк про брак хлору для знезараження питної води

14:18 На Луганщині через обстріли російського агресора 24 населених пункти залишаються без газу та 36 - без енергопостачання - голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

14:18 Ірина Верещук,віцепрем'єр-міністр: Ми розробили всі маршрути - Ворзель, Бородянка. Ми робимо все від себе залежне. Але наразі є відмова російської федерації розглядати маршрут по Київській області. Ми пропонуємо вивезти через Білу Церкву, Житомир, у цьому напрямку. Червоний Хрест не підтверджує безпечність цього напрямку.

13:58 Темпи просування армії російської федерації дуже сповільнилися. Наразі ворог не становить суттєвої загрози - радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович

13:55 СММ ОБСЄ завершила тимчасову евакуацію всіх міжнародних членів Місії з України і призупиняє свою діяльність зі звітування.

13:53 Упродовж 7 березня Збройні Сили України та інші українські військові формування здійснили не менше семи контратак - радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович

13:52 У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що зберігаються ознаки готовності воєнно-політичного керівництва білорусії до можливої широкомасштабної участі у бойових діях проти України.

13:45 Війська російської федерації у війні проти України не мають успіху ні в наземних, ні в повітряних операціях, тому спрямовують проти українців інформаційно-психологічні методи тиску - Олексій Арестович, радник керівника ОПУ.

13:44 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що світ може зробити більше задля допомоги Україні у відсічі російській агресії.

13:38 Одна із найбільших криптовалютних бірж Coinbase заблокувала 25 тис. гаманців, пов’язаних з росіянами.

13:35 Повідомлення про захоплення міста Ізюм Харківської області російською армією не відповідає дійсності. Там ідуть бої - Олексій Арестович радник керівника ОПУ.

13:32 Нафтопереробна компанія Shell оголосила про намір поетапно відмовитися від усіх російських вуглеводнів, включаючи нафту, нафтопродукти, газ та скраплений природний газ.

13:29 Москва вперше відкрито погрожує припинити постачання природного газу по газопроводу «Північний потік-1» через Балтійське море, який є важливим для газопостачання Німеччини.

13:24 Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реїнтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук: Україна не погоджувала евакуаційні коридори в напрямку росії та білорусі.

13:20 У Київській області знищили російську військову колону завдяки повідомленням українців про просування ворожої техніки через офіційний чат-бот @stop_russian_war_bot - Держспецзв’язку.

13:16 У Харкові російський снаряд потрапив у притулок для тварин, унаслідок чого зруйновані вольєри та загинули 5 собак - громадська організація «Порятунок тварин Харків».

13:16 На Херсонщині - знову мирні акції проти агресора

13:11 Люксембург надає Україні 250 мільйонів євро допомоги для протистояння агресії російської федерації.

13:09 У застосунку «Київ Цифровий» є мапа бюветів та автоматів з безкоштовною питною водою

13:01 Генеральний прокурор Німеччини Петер Франк розпочав розслідування за підозрою у скоєнні військових злочинів російських військових в Україні.

12:55 ООН: Від початку вторгнення російських військ в Україну вже два мільйони людей залишили країну, рятуючись від війни.

12:47 МЗС рішуче засуджує обстріли збройними силами рф приміщень іноземних дипломатичних установ в Україні.

12:38 Світові ціни на пшеницю на рекордно високому рівні після того, як перевищили рівень, який спостерігався під час глобальної продовольчої кризи в 2008 році. Б'ють рекорди і глобальні ціни на продукти харчування - Bloomberg.

12:36 У Бердянську російські військові захопили радіостанцію "Азовська хвиля" - Запорізька ОВА.

12:29 Червоний хрест забороняє використовувати свою емблему на гуманітарних автівках - Зеленський

12:24 Американська компанія-розробник програмного забезпечення VMware призупиняє всі бізнес-операції в росії та білорусі.

12:22 Російські загарбники знову зірвали евакуацію людей з Маріуполя, розпочавши атаку в напрямку гуманітарного коридору - ООС.

12:22 Принц Уельський Чарльз і його дружина герцогиня Корнуольська провели зустріч з українською громадою Лондона, до якої долучилися представники Крайової управи Спілки української молоді (СУМ) у Великій Британії.

12:20 Гуманітарний коридор запрацював на шляху Маріуполь-Запоріжжя, зокрема, із Запоріжжя виїхав транспорт із гумдопомогою та автобуси за людьми - Ірина Верещук.

12:18 «Ворог не пройде»: Кличко каже, що ситуація у Києві контрольована

12:16 Президент України: Російська федерація за минулі 30 років не втратила стільки авіації, скільки за 13 днів війни проти України, однак у нападників ще достатньо техніки для терору держави та вбивства мирного населення.

12:09 У Чернігові внаслідок обстрілу російських військ загинув український кікбоксер, чемпіон України та срібний призер Кубка світу Євген Звонюк,

12:07 Житомирщина упродовж минулої доби зазнала 7 авіаударів, завданих російськими загарбниками - начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко..

12:02 Зеленський: У місті Маріуполь вперше за десятки років, імовірно, вперше з часів Другої світової війни внаслідок гуманітарної катастрофи від зневоднення померла дитина.

11:57 Президент Зеленський: Так звана «денацифікація» українського народу, під прикриттям якої путін розпочав війну з Україною, є чистим нацизмом.

11:55 Захисники Миколаївщини отримали підкріплення та готуються до наступу - Віталій Кім голова ОВУ

11:53 Посадовці США у Венесуелі обговорюють енергетичну безпеку на тлі російського вторгнення до України та можливої заборони імпорту російської нафти.

11:51 Державне бюро розслідувань в умовах воєнного стану вилучає майно російської федерації на користь захисників України.

11:50 Кабінет Міністрів України дозволив військовослужбовцям, поліцейським, рятувальникам, медикам та іншим захисникам держави укладати шлюб без особистої присутності нареченого (нареченої).

11:38 Фахівці пояснили, як впоратися із симптомом фантомної сирени (пояснення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3423586-fahivci-poasnili-ak-vporatisa-iz-simptomom-fantomnoi-sireni.html).

11:31 З Лисичанська на Луганщині 8 березня не буде евакуаційного потягу через пошкоджену залізничну колію. Водночас очікується евакуація з Лимана двома поїздами - Міністерство ТОТ України.

11:31 СБУ: Деморалізовані російські загарбники обирають для себе найкращий варіант - здаються українським фермерам.

11:29 НАЗК: Подавати декларації громадяни України можуть упродовж трьох місяців після закінчення воєнного стану.

11:25 Із Запоріжжя до Маріуполя виїхала гуманітарна допомога – Маріупольська міська рада.

11:17 Місто Пологи на Запоріжжі шість діб - без тепла, води, електрики, їжі та зв'язку - Іван Арєф’єв, речник Запорізької ОВА

11:05 Маріупольська міська рада: «Захисники Маріуполя зупиняють намагання ворога прорватися. Важливою є боротьба і небажання місцевого населення бачити на своїх вулицях російське трикольорове ганчір'я, тож боротьба за український Маріуполь триває!»

10:51 На Хмельниччині українські захисники відбили російську повітряну атаку на місто Старокостянтинів - начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

10:48 Мер Ірпеня Олександр Маркушин: «Учора о 17:58 отримав повідомлення від окупантів з погрозами моєму життю та здоров‘ю та фактичною вимогою повної здачі Ірпеня. Мене дивує, що ці потвори досі не зрозуміли - Ірпінь не здається, Ірпінь не продається, Ірпінь б‘ється!».

.

10:42 У Вінниці 8 березня припинили пошук людей під завалами вінницького аеропорту – дістали тіло останнього загиблого – ДСНС області.

10:41 В Україні запущено офіційний чат-бот для збору даних про військові злочини російської федерації.

10:37 Запорізька АЕС та місто Енергодар вже четверту добу перебувають під контролем військових формувань РФ. Наразі сайт атомної не працює і люди не можуть отримувати інформацію про радіаційний стан в режимі реального часу - Запорізька ОВА.

10:34 Головне управління розвідки МОУ оприлюднило перелік пілотів ВКС рф, що бомблять українські міста, а також їхні сторінки в соцмережах та родинні зв'язки (перелік за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3423541-rozvidka-opriludnila-storinki-u-socmerezah-pilotiv-rf-aki-bomblat-ukrainski-mista.html).

10:34 Українська громада Аргентини організувала марш єдності на підтримку України, що здійснив символічну ходу від Травневої площі до обеліска в Буенос-Айресі.

10:33 КМДА: За 6 та 7 березня з Пущі-Водиці евакуйовано 520 осіб.

10:28 З Ірпеня станом на ранок 8 березня евакуювали понад 150 осіб - ДСНС.

10:23 У Сумах розпочався перший етап евакуації населення - заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

10:18 На Сумщині ЗСУ зупинила байрактарами чотири колони ворожої техніки - керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

10:05 Жители регіонів, де йдуть найактивніші бої, вже відсьогодні зможуть отримати 6,5 тис. грн у межах «єПідтримки».

09:59 Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав франківців йти добровольцями захищати Київ.

09:57 Станом на 8.00 в частині регіонів України ніч минула спокійно, бої велися в Ірпені, біля Чернігова, зранку розпочався бій в районі Мар'їнки - ОП.

09:48 Музейна та культурна спадщина на Львівщині на час війни знаходиться у безпеці. Понад 170 музеїв області зробили все можливе, щоб убезпечити безцінні експонати та пам’ятки.

09:44 Президент України Володимир Зеленський призначив чинного мера Кропивницького Андрія Райковича головою Кіровоградської обласної державної адміністрації.

09:43 КМДА: Ніч проти 8 березня у Києві пройшла спокійно. У місті сьогодні працюють магазини, аптеки, зоомагазини, є зв’язок, працює уся комунальна інфраструктура та медична галузь.

09:37 Україна закликає росію невідкладно погодити гуманітарні коридори для Києва, Харкова, Київської, Харківської областей, Волновахи та Маріуполя - Ірина Верещук, міністр з питань реінтеграції ТОТ України.

09:36 Всесвітня продовольча програма ООН везе до Харкова продовольство на 60 тис. осіб.

09:19 Україна оголошує режим тиші для гуманітарного коридору з Сум до Полтави за маршрутом: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава - Ірина Верещук.

09:17 Стіну позаду пам’ятника радянським воїнам-визволителям, що на площі Шварценбергплатц у центрі Відня, пофарбували у кольори українського прапора.

09:16 У Міністерстві внутрішніх справ України надали дані щодо черг перед пунктами пропуску із сусідніми державами, на виїзд із України станом на 6:30 8 березня (дані за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3423474-u-mvs-opriludnili-dani-sodo-cerg-pered-punktami-propusku-na-kordonah-ukraini.html)..

09:16 Російський агресор з 24 лютого по 7 березня орієнтовно втратив майже 12 тисяч особового складу – Сухопутні війська ЗСУ.

09:10 Унаслідок нічних російських ворожих авіанальотів в Охтирці на Сумщині повністю знищено центр міста, зруйновано головні комунікації - міський голова Охтирки Павло Кузьменко.

08:40 Генеральний штаб Збройних сил України закликає перед репостами у соцмережах перевіряти інформацію на офіційних ресурсах, оскільки російські загарбники зазнають втрати і намагаються посіяти серед українців паніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-