Росія відмовляється розглядати маршрути евакуації по Київській області - Верещук

Росія відмовляється розглядати маршрути евакуації по Київській області - Верещук

Укрінформ
Росія відмовляється розглядати маршрути евакуації людей по Київській області.

Про це в телеефірі сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"Київська область. Ми розробили всі маршрути - Ворзель, Бородянка, до мене зверталися постійно люди. Ми все це розуміємо, ми робимо все від себе залежне. Але наразі є відмова російської федерації розглядати маршрут по Київській області. Ми пропонуємо вивезти через Білу Церкву, Житомир, у цьому напрямку. Червоний Хрест не підтверджує безпечність цього напрямку", - сказала Верещук.

Віцепрем'єр зазначила, що до неї звернулося посольство Франції з проханням вивезти громадян Франції.

"Я кажу: звертайтеся до свого президента, це ваші громадяни, давайте разом, світова спільнота підключиться до створення безпечних гуманітарних коридорів... Давайте звертатися до всіх лідерів, страждають і їхні громадяни. Тому це справа всього цивілізованого світу", - сказала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, 8 березня запрацював гуманітарний коридор для міста Суми. Маршрут гуманітарного коридору для евакуації людей один: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава.

Раніше Верещук повідомляла, що міноборони росії офіційно підтвердило коридори в Маріуполі, але, за даними українських військових, росіяни відкривають по людях прицільний вогонь як тільки вони виходять з укриттів.

Верещук заявила, що буде звертатися до Міжнародного трибуналу, якщо при евакуації цивільних громадян з Маріуполя будуть загиблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-