Місто Пологи на Запоріжжі шість діб - без тепла, води, електрики, їжі та зв'язку

Місто Пологи на Запоріжжі шість діб - без тепла, води, електрики, їжі та зв'язку

Укрінформ
У місті Пологи Запорізької області - гуманітарна катастрофа.

Про це журналістам повідомив речник Запорізької ОВА полковник Іван Арєф’єв, передає Укрінформ.

"У населеному пункті Пологи - гуманітарна катастрофа. Шість діб місто без тепла, води, електрики, їжі та зв'язку. Окупаційні війська РФ поділили місто на дві частини, нікого не пропускають, зробивши перехід, для подальшого наступу на Гуляйполе", - сказав Арєф’єв.

За його словами, під час ведення оборонної операції одним з підрозділів ТрО було знешкоджено медичний автомобіль ворога, в якому було чотири військовослужбовці окупаційних військ.

Арєф’єв наголосив, що російські військові почали лютувати і залучати підрозділи психологічної боротьби із завданнями щодо проведення пропагандистської роботи з місцевим населенням.

"Зі слів очевидців, солдати-окупанти вибивають двері в домівках місцевих жителів, забираючи телефони і влаштовуючи різного характеру перевірки", - додав він.

Окрім того, людей з різних тимчасово окупованих населених пунктів у бік Запоріжжя не пускають.

Так як у Малій Токмачці (поблизу Оріхова) підірвано міст, громадяни цих населених пунктів їдуть в об’їзд трасою, але їх всіх повертають.

У Запорізькій області тимчасового окуповано 6 міст.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-