Як допомогти у боротьбі з загарбниками: поліція назвала канали зв'язку

Як допомогти у боротьбі з загарбниками: поліція назвала канали зв'язку

Укрінформ
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький поінформував про Телеграм-канал, куди можна повідомити дані про людину, яка здатна та готова коригувати вогонь артилерії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис Білошицького у Фейсбуці.

За його словами, виявлення та нейтралізація ворога та його посібників, надання інформації ЗСУ та СБУ - це важлива та вагома складова боротьби з ворогом, яка потребує відповідального ставлення.

Білошицький запропонував громадянам скористатися наданою ним інструкцією для того, щоб здобута ними інформація була використана максимально ефективно.

«Якщо ви знаєте людину, яка здатна та готова коригувати вогонь артилерії, надсилайте інформацію на акаунт у Телеграм @koryguvanya_artyleryi за формою: дата та час виявлення, ким виявлено, при яких обставинах; кількість та вид техніки: адреса (область, населений пункт); колона стоїть/в русі (вказати, напрямок руху, деталі стосовно складу колони); координати початку, кінця колони (за допомогою гугл-карт); скрін гугл-карти з відмітками напрямку руху; фото/відео; джерело (ПІБ та телефон, якщо погоджується зорієнтувати на місцевості/інфо від прав-х органів/інтернет, вебпосилання; підтвердження/перевірка інфо (100%)», - написав правоохоронець.

Він радить громадянам, якщо вони бажають, але з певних причин не можуть здійснювати коригування вогню у режимі реального часу, надсилати наявну у них інформацію на офіційний чат-бот СБУ @stop_russian_war_bot.

Крім того, задля блокування ворожих інформаційних ресурсів створений у Телеграмі чат-бот. З метою отримання інформації з гуманітарних питань слід користуватися чат-ботом у Телеграмі @Testwarbot.

Інформацію щодо осіб, які беруть участь у захопленні території України (це російські військовослужбовці, найманці, зрадники тощо), зокрема фото, відео, скани чи фото документів, слід надсилати на Телеграм-канал @zbirinfo_okupant.

Білошицький нагадав, що раніше для збору інформації щодо військових злочинів було створено @russian_war_tribunal_bot.

«У ці скрутні часи потрібна допомога кожного... Щоб ваші відважні зусилля не були марними, будьте пильними, встановлюйте зв'язок та обмінюйтеся інформацією лише з перевіреними джерелами та ресурсами», - наголосив він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-