Командир полку «Азов» закликає закрити небо над Україною

Командир полку «Азов» закликає закрити небо над Україною

Відео
Укрінформ
Командир полку «Азов» Денис Прокопенко закликав закрити небо над Україною і зарадити гуманітарному колапсу в Маріуполі.

Про це він заявив у відеозверненні, передає Укрінформ.

Прокопенко зауважив, що ворог порушує правила війни, обстрілюючи цивільних і руйнуючи інфраструктуру міста, а також піддає маріупольців геноциду. У цьому зв'язку він наголосив на критичній нестачі води та їжі, відсутності продовж кількох днів у місті електрики та газу у холодну пору року. При цьому спроби організувати безпечний "коридор" для евакуації провалився через активні обстріли з боку противника.

"Наші солдати хоробро борються, і тепер ми звертаємося до всієї світової спільноти та гуманітарних місій виконати їхній обов’язок, тому що багато з них були створені саме для вирішення таких гуманітарних колапсів, як у Маріуполі зараз", - зазначив Прокопенко.

Він закликав запровадити безполітну зону над Україною, щоб військовослужбовці, зокрема його полк, могли забезпечити постачання води, їжі, медикаментів та евакуацію.

«Сьогодні настав час для рішучих дій. Зволікання може коштувати все більше і більше людських життів… Створіть безполітну зону над Україною, підтримайте сучасною зброєю, організуйте гуманітарну допомогу цивільним. З нашого боку ми надамо всю підтримку міжнародній допомозі, щоб захистити Маріуполь та його жителів. У цей історичний момент ми маємо зупинити агресора разом», - підкреслив командир полку «Азов».

Як повідомлялося, 5 і 6 березня організована після переговорів з рф масова евакуація жителів Маріуполя була перенесена у зв'язку з ворожими обстрілами по затвердженому шляху проходження «зеленим коридором».

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан й оголошено загальну мобілізацію.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-