Життя без обстрілів: сотні переселенців прихистив спорткомплекс в Ужгороді

Життя без обстрілів: сотні переселенців прихистив спорткомплекс в Ужгороді

Фотохроніка війни
Укрінформ
Закарпаття продовжує приймати людей, змушених залишати свої домівки в різних областях України унаслідок обстрілів російськими військами мирного населення.

В Ужгороді одним із прихистків для вимушених переселенців став місцевий спорткомплекс. Тут є дві великі зали, в кожній з яких – близько 200 місць для розміщення. В яких умовах перебувають люди, бачив фотокореспондент Укрінформу.

Читайте також: Одесити розкупили тканину на українські прапори - тепер малюють на стінах

За інформацією Ужгородської міськради, станом на 7 березня в місті тимчасовим житлом та харчуванням забезпечили близько 5 тисяч переселенців. 

Читайте також: Нові «декорації»: у закарпатському театрі плетуть маскувальні сітки для армії

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпаття прибуває друга хвиля вимушених переселенців, людей просять реєструватися, щоб вони змогли отримати роботу та соціальні виплати. Під час першої хвилі переселенців область розмістила понад 60 тисяч осіб. Загалом із початку війни через кордони Закарпаття до ЄС виїхало понад 300 тисяч громадян України.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію. Країна-агресор, зокрема, завдає авіа та ракетні удари по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі українських міст.

Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-