На Херсонщині тривають мирні акції проти російської агресії

На Херсонщині тривають мирні акції проти російської агресії

Відео
Укрінформ
У Херсоні та області продовжуються мирні акції протесту проти російських загарбників. 

Про мітинги повідомляють у соцмережах, викладаючи фото та відео, передає Укрінформ.

Зокрема, мирна акція відбулася у селищі Чаплинка. Люди вийшли з прапорами, висловлюючи протест проти російської агресії, вони вигукували «Домой!», «Чаплинка – це Україна!», відомий вислів про російський корабель та демонстрували зневагу до агресора. За даними каналу "Оперативний ЗСУ", на акцію  зібралося понад 3000 людей. Двох людей поранено.

Також проти російської агресії вийшли люди у селищі Новотроїцьке, пише видання «Трудова слава». Під час ходи її учасники вигукували гасла: «Слава Україні!», «Героям Слава!», «Україна понад усе!», «Слава нації!», «Смерть ворогам!», «путін х@ло» та «Новотроїцьке – це Україна». Зазначається, що літні люди, хто не міг іти в колоні, підтримували демонстрантів обабіч вулиць. 

Також акція відбулася у місті Каховка, де люди з прапорами та плакатами йшли мирною ходою центральними вулицями. Відомо, що під час мирного мітингу напередодні, 6 березня, у Новій Каховці російські військові вбили людину, сімох - поранили. 

Як повідомлялось, 1 березня у Херсоні тривали вуличні бої, російський ворог обстрілював житлові квартали. Російські військові здійснили мародерство у багатьох аптеках та магазинах. 

Пізніше мер Херсона Ігор Колихаєв звернувся до ЗМІ із проханням сприяти отриманню "зеленого коридору", щоб була можливість вивезти поранених та вбитих, а також завезти до міста медикаменти та продукти харчування.

3 березня голова ОДА Геннадій Лагута повідомив, що будинок Херсонської ОДА зайняв ворог. Водночас міський голова поінформував, що у мерії Херсона працює штаб, який займається питаннями життєзабезпечення, над містом – український прапор, усі депутати та чиновники попереджені про відповідальність за держзраду.

Також є інформація, що російські військові розпочали замінування Херсона – встановлюють розтяжки у центрі міста. В той час городяни включають Державний Гімн України у різних районах міста та вивішують плакати з написом "російський корабель".

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-