Загарбники втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон – Гайдай

Загарбники втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон – Гайдай

Укрінформ
Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що підрозділи російських загарбників втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці та опублікував відео з підбитим БМП агресора.

«Незважаючи на велику кількість військ, окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон захисникам України і цивільному населенню», – повідомив Гайдай. 

За його словами, російські військові продовжують свої намагання пробитися до обласного центру – Сєвєродонецька.

«На відео палає БМП російських окупаційних військ, яка вела вогонь по позиціях українських захисників. Це далеко не весь асортимент ворожої техніки, яку щоденно знищують Об'єднані сили на Луганщині та Донеччині», – зазначив Гайдай.

Також Керівник ОВА поінформував, що на тимчасово окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору, спрямованого на місцеве населення.

«Робимо все можливе для відновлення комунікацій, намагаємося евакуювати якомога більше людей та пильно слідкуємо за гуманітарною ситуацією – поки задовільно», – підкреслив Гайдай.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-