В Україні запустили бот для збору інформації про воєнні злочини Росії

В Україні запустили бот для збору інформації про воєнні злочини Росії

Укрінформ
Служба безпеки України запустила у Telegram бот, який призначений для збору інформації щодо воєнних злочинів Росії у нашій країні.

Про це Укрінформу повідомили в СБУ.

В СБУ зауважили, що їх завдання – не тільки захищати свою країну, але й фіксувати інформацію про злочини російської армії; аби ніхто не уникнув відповідальності. А тому і запущено новий сервіс – офіційний бот (інструмент доступний за посиланням).

"Агресія РФ супроводжується численними воєнними злочинами щодо мирного населення та порушеннями правил ведення війни. Загарбники повинні відповісти за них всі! Воєнні злочини – це порушення гуманітарного права (Женевських конвенцій) щодо цивільного населення та військовослужбовців. Наприклад, напад на цивільну інфраструктуру, порушення прав військовополонених", - зазначили в службі.

Також в СБУ нагадали, що в Україні такі злочини кваліфікуються за статтею 438 Кримінального кодексу (Порушення законів та звичаїв війни):

"На міжнародному рівні воєнні злочини належать до юрисдикції Міжнародного кримінального суду. Також для притягнення винних до відповідальності може бути застосована універсальна юрисдикція в інших країнах. Важливо, що такі злочини не мають терміну давності!".

Крім цього, в службі нагадали, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі розпочав розслідувати справу війни РФ проти України «Тож загарбники повинні відповісти за все, що вони чинять на нашій землі!», - резюмували в СБУ.

Як повідомлялось, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-