Ворог зосереджує основні зусилля на оточенні Києва та ще п’яти міст - Генштаб

Ворог зосереджує основні зусилля на оточенні Києва та ще п’яти міст - Генштаб

Укрінформ
Станом на 12.00 7 березня, російські загарбники продовжують наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Триває дванадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва. Не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Поліському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на оточенні Києва. На основних напрямках відзначається зосередження в районі н.п. Гостомеля - до 2 БТГр; в районі н.п. Бучі – до 3 БТГр, посилених танковими підрозділами; в районі н.п. Бородянки – до 2 БТГр; в районі н.п. Ситняків – до 2 БТГр.

На окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору, спрямованого на місцеве населення.

В Генштабі також повідомили, що триває підготовка окупантів до наступу на Вишгород.

Ворогом здійснюється підготовка до відновлення наступу у напрямках: на н.п. Гостомель, Ірпінь, Стоянку.

На Сіверському напрямку противник, силами підрозділів зі складу двох загальновійськових армій та танкової дивізії Центрального воєнного округу, основні зусилля зосередив на напрямках: н.п. Бровари – до 2 БТГр; в районах н.п. Семенівка, Мена, Бобровиця – до 3 БТГр; н.п. Бориспіль - до 4 БТГр.

За інформацією пресслужби, російський загарбник намагається забезпечити тактичну перевагу в Броварському і Бориспільському районах. Окупанти здійснюють спроби встановити контроль над Черніговом та зосереджують підрозділи 41-ї загальновійськової армії Центрального воєнного округу біля його південних околиць. Намагаються здійснити підготовку до наступу на Суми.

На Слобожанському напрямку противник силами підрозділів танкової армії, двох загальновійськових армій та армійського корпусу намагається продовжити наступ у напрямку на Дніпро.

Основні зусилля зосереджує на напрямках Канева, Дніпра та Сєверодонецька. Здійснює перегрупування для продовження наступу на визначених напрямках з метою взяття під контроль Канівської ГЕС.

Крім того, на Донецькому напрямку противник силами до семи БТГр продовжує наступальні дії у напрямках міст Дніпро та Запоріжжя, з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області. Незважаючи на великі втрати, просувається у напрямку Волновахи.

Також ворог здійснював неодноразові спроби прорвати оборону в районі н.п. Старомлинівки, а також захопити н.п. Зачатівку, проте зазнали значні втрати та відійшли в район н.п. Любимівки.

Одночасно ворог намагається прорвати оборону міста в районах зах. околиці Маріуполя, Старого Криму. Успіху не має, зазначили в пресслужбі.

На Таврійському напрямку загарбник силами до 17 БТГр утримує рубежі в Херсонській області. Основні зусилля зосереджує на напрямках: Миколаїв – до 2 БТГр, Вознесенськ – до 2 БТГр, Білгород-Дністровський – до БТГр, Запоріжжя – до 4 БТГр; Маріуполь – до 3 БТГр.

Противник здійснює перегрупування військ для подальшого наступу на місто Запоріжжя. Терміново відновлює злітно-посадкову смугу на аеродромі Мелітополь, повідомили в Генштабі.

На Бессарабському напрямку противник активних дій не здійснює, але військовослужбовці оперативної групи російських військ у зоні безпеки самопроголошеної ПМР перебувають у підвищеному ступені бойової готовності.

За інформацією Генштабу, незважаючи на велику кількість військ окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон захисникам України і цивільному населенню.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24.02 по 07.03 орієнтовно склали: особового складу - понад 11 тис. осіб, танків ‒ 290 од., бойових броньованих машин ‒ 999 од., артилерійських систем –117 од., РСЗВ - 50 од., засоби ППО - 23 од., літаків – 46 од., гелікоптерів – 68 од., автомобільної техніки - 454 од., кораблі / катери - 3 од, цистерни з ППМ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-